آموزش ایمیل مارکتینگ

آموزش ایمیل مارکتینگ (معرفی 5 دوره رایگان آموزش ایمیل مارکتینگ)

ایمیل مارکتینگ، یکی از تاثیرگذارترین روش‌های بازاریابی دیجیتال است. این روش تقریبا برای همهٔ کسب‌وکارها در دسترس است و اکثر افراد با ایمیل به عنوان یک ابزار ارتباطی آشنا هستند. ارسال ایمیل یکی از راه‌های کم هزینه و به صرفه نیز به حساب می‌آید که در آن می‌توانید با توجه به اندازهٔ کسب و کار و استراتژی مارکتینگ خود هزینه کرده و به تعداد زیادی مخاطب دست پیدا کنید. به همین خاطر یک دورهٔ آموزشی کارآمد نیز می‌تواند برای دیجیتال مارکترها بسیار مهم و حیاتی باشد.

کتاب آموزش ایمیل مارکتینگ نجوا می‌تواند منبع مناسبی برای یادگیری نکات اجرای موفق کمپین‌های ایمیلی باشد. این کتاب رایگان الکترونیکی برای پاسخ‌ به نیازها و سوالات رایج در این زمینه طراحی و نگارش شده است که می‌توانید به وسیلهٔ لینک زیر، آن را دانلود نمائید.

 

اگر فردی هستید که سال‌هاست با استراتژی ثابتی از بازاریابی ایمیلی استفاده می‌کنید یا حتی به تازگی با آن آشنا شده‌اید، این پست برای آشنایی شما با دوره‌های آموزشی این حوزه مناسب خواهد بود.

آموزش ایمیل مارکتینگ

email marketing تقریبا پای ثابت تمام استراتژی‌های تبلیغاتی و بازاریابی در فضای آنلاین است. کسب‌وکارهای مختلف با توجه به مخاطبان هدف خود از این روش استفاده می‌کنند تا بتوانند محتوای موردنظرشان را به آن‌ها برسانند. با داشتن یک ایمیل و ارسال یک متن ساده هم می‌توانید بازاریابی ایمیلی را انجام دهید، ولی این تمام ماجرا نیست و راهی طولانی در پیش دارید. برای شروع بد نیست ببینیم که بازاریابی ایمیلی دقیقا چیست؟

اگر بخواهیم خیلی ساده این مفهوم را تعریف کنیم، در واقع پیاده‌سازی برنامه‌های بازاریابی بر بستر ایمیل و ارسال پیام الکترونیکی را می‌توان بازاریابی ایمیلی دانست. اما این مفهوم در واقع تعریفی گسترده‌تر دارد؛ چراکه بازاریابی به معنای اطلاع‌‌رسانی، برقراری ارتباط، ارزش‌آفرینی، جلب اعتماد، انتشار محتوا و حتی حفظ ارتباط بعد از نهایی شدن خرید است. به همین دلیل، بازاریابی از طریق ارسال ایمیل، یکی از زیرشاخه‌های دیجیتال مارکتینگ است که در آن تمام فرایندهای بالا از طریق ایمیل انجام می‌شود. این راهکار نسبت به بسیاری از روش‌های دیگر هزینه کمتری داشته، سریع‌تر و ساده‌تر انجام می‌شود و در نهایت بازگشت سرمایهٔ بسیار خوبی دارد. به همین دلیل بسیاری از کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک از این روش استفاده می‌کنند.

حتما بخوانید: marketing automation چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

چرا باید از ایمیل مارکتینگ استفاده کنیم؟

بعد از اینکه با تعریف دقیق بازاریابی ایمیلی آشنا شدیم، شاید این تصور پیش بیاید که همه باید براساس دلایل مطرح شده از آن استفاده کنند. اما این همهٔ ماجرا نیست و دلایل زیادی باعث می شود که بخواهیم به سراغ این راهکار بازاریابی برویم. قبل از اینکه به مزایای استفاده از این روش بپردازیم، بد نیست کمی به آمارهای جذاب در این حوزه توجه کنید:

  • براساس تحقیقاتی که توسط DMA انجام شده است، هر مشترکی که عضو خبرنامهٔ ایمیلی شما می‌شود، به طور متوسط 37.66 دلار ارزش دارد. از طرف دیگر بسیاری از روش‌های تبلیغاتی و برقراری ارتباط با مخاطبان در کشور ما در دسترس نیست.
  • به گفته لیتموس نرخ بازگشت سرمایه (ROI) این روش 38 به 1 است. یعنی هر هزینه‌ای که برای ارسال ایمیل انجام می‌دهید می‌تواند 38 برابر برای شما بازگشت سرمایه داشته باشد.

نرخ بازگشت سرمایه بالا در ایمیل مارکتینگ

به همین دلیل ارسال ایمیل هنوز هم خیلی خوب جواب می‌دهد و می‌توانید روی آن حساب ویژه‌ای باز کنید، به شرط اینکه اصولی و درست از پتانسیل‌های آن بهره بگیرید. حالا بهتر است کمی دقیق‌تر و بیشتر به مزایای این سیستم بپردازیم و ببینیم چرا کسب‌وکارها باید از آن استفاده کنند.

مزایای بازاریابی ایمیلی

همان‌طور که اشاره کردیم این شیوه از مارکتینگ مزایای متعددی دارد که در این قسمت به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. اجرای سریع و آسان: به‌طور کلی شما می‌توانید کمپین‌های خود را نسبت به برنامه‌های دیگر سریع‌تر اجرا کنید. به کمک سرویس‌های مختلف و با داشتن اطلاعات کافی و حتی بدون دانش برنامه‌نویسی و فنی می‌توانید بهترین ایمیل‌ها را بفرستید.
  2. هزینهٔ مقرون به صرفه: بازاریابی به وسیلهٔ ایمیل یکی از مقرون به صرفه‌ترین راهکارهایی است که می‌توانید از طریق ایمیل‌های خودتان یا از راه سرویس‌های محتلف، محتوایتان را به صورت انبوه ارسال کنید و به اندازهٔ مصرف، هزینه بپردازید.
  3. بازگشت سرمایه بسیار خوب: همان‌طور که اشاره کردیم، این روش بازگشت سرمایهٔ بسیار خوبی دارد و در ازای هزینهٔ پرداختی، چندین برابر آورده برای شما خواهد داشت.
  4. اثربخشی سریع و لحظه‌ای: بعد از اجرای کمپین و به محض دیده شدن محتوای ایمیل توسط کاربران می‌توانید منتظر نتایج مثبت آن باشید.
  5. محتوای سفارشی و شخصی‌سازی شده: در دنیای امروز، دیگر پیام‌های تکراری، جذاب و ترغیب‌کننده نیست. به همین دلیل از ایمیل می‌توانید برای ارسال محتوای سفارشی‌سازی و شخصی‌سازی شده متناسب با مخاطبان هدف خود استفاده کنید.
  6. طبقه‌‌بندی مخاطبان و مشتریان: ارسال پیام‌های واحد یا اجرای کمپین‌های یکسان برای همهٔ مخاطبان و مشتریان جالب نیست. برای مثال شما نمی‌توانید کمپینی که با هدف ریتنشن مارکتینگ و وفادارسازی مشتریان انجام داده‌اید، برای سرنخ‌های جدید هم تکرار کنید.
  7. بستر رایگان انتشار محتوا: اگر محتوای جذابی دارید، حتما باید به فکر دیده شدن و توزیع آن باشید. ایمیل یکی از بسترهای رایگان برای انتشار محتواست که به کمک آن می‌توانید مطالب جذاب و کاربردی را به مخاطبان و مشترکان خود برسانید.
  8. ارتباط بی‌واسطه با لیست خودتان: در این روش شما لیستی واقعی از مخاطبان و مشتریانتان دارید و می‌توانید بدون واسطه برای اهداف مختلف با آن‌ها در ارتباط باشید.
  9. ارزیابی رفتار مشتریان: به کمک گزارش‌های دقیق و تحلیلی که دریافت می‌کنید، می‌توانید تحلیل خوبی روی رفتار مشتریان، علایق، نیازها و ارتباطات آن‌ها داشته باشید.
حتما بخوانید: میلرلایت چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

برای ایمیل مارکتینگ ازکجا شروع کنیم؟

احتمالا این سوال هم در ذهن شما وجود دارد که برای اجرای بازاریابی از طریق ایمیل از کجا شروع کنیم؟

مراحل شروع ایمیل مارکتینگ

اگر بخواهیم بدون فوت وقت سراغ اصل مطلب برویم، به طور کلی برای شروع به موارد زیر نیاز دارید:

گام 1: تدوین استراتژی

اگر به دنبال موفقیت هستید، هیچ کاری را نباید بدون داشتن استراتژی و برنامه‌ریزی دقیق شروع کنید. برای ارسال ایمیل نیز اولین کار، داشتن استراتژی مدون و استاندارد است. باید بدانید در چه وضعیتی قرار دارید، برنامه‌های شما چیست و قرار است به کجا برسید.

برای این کار می‌توانید خودتان دست به کار شوید و یک برنامه‌ریزی دقیق انجام دهید. اما یادتان باشد مهم‌ترین موضوعی که باید مشخص کنید این است که این شیوه از بازاریابی چه جایگاهی در برنامه‌های بازاریابی شما دارد و قرار است چه کمکی به مخاطبان و مشتریان کند.

برای تدوین یک استراتژی مناسب باید مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  1. تعریف مخاطبان هدف: اینکه قرار است کمپین شما برای چه مخاطبانی اجرا شود و محتوا قرار است به دست چه کسانی برسد، اهمیت زیادی دارد. این نکته را فراموش نکنید که یک ایمیل موفق و موثر، ایمیلی است که مرتبط با مخاطبان هدف باشد. بنابراین مانند دیگر راهکارهای بازاریابی، اینجا هم باید از طراحی پرسونا، تشخیص نیاز و مشکلات آنها شروع کنید.
  1. هدف‌گذاری دقیق: مرحلهٔ بعدی مانند دیگر استراتژی‌ها، هدف‌گذاری و تعیین دقیق اهداف است. برای این کار می‌توانید از مدل‌های مختلفی چون SMART یا 5S استفاده کنید.
  2. ایجاد راهی برای ثبت نام: قرار است برای مخاطبان هدف خود ایمیل بفرستید. پس باید روش‌هایی را در نظر بگیرید که بیشترین و باکیفیت‌ترین سرنخ‌ها عضو لیست ایمیل شما شوند. این افراد با مشترک شدن در سرویس شما، اجازه می‌دهند محتوای خود را از طریق ایمیل برای آنها بفرستید. برای این کار می‌توانید از فرم‌های ثبت نام یا خبرنامه استفاده کنید.
  3. تعیین نوع کمپین ایمیلی: این کمپین‌ها تنوع زیادی دارند و انتخاب گزینهٔ مناسب می‌تواند سخت و گیج‌کننده باشد. آیا به صورت روزانه یا هفتگی خبرنامه می‌فرستید؟ باید درباره محصولات جدید اطلاع‌رسانی کنید؟ پست‌های ارزشمند بلاگ را به اشتراک می‌گذارید؟ سوالاتی از این دست و پاسخ‌هایی که بازاریاب‌ها به آن‌ها می‌دهند، مشخص می‌کند که کدام کمپین بازاریابی ایمیلی برای شما بهتر است.
  4. زمان‌بندی: باید مشخص کنید که قرار است هر چند وقت یک بار با مخاطبان لیست ایمیل خود در ارتباط باشید و آن‌ها چه زمانی باید منتظر شما باشند. این زمان‌بندی به کار شما نظم می‌دهد و اجرای دقیق آن باعث افزایش اعتماد و وفاداری مخاطبان خواهد شد.
  5. اندازه‌گیری نتایج: بدون سنجش نتایج به دست آمده و بررسی گزارش‌های تحلیلی، هیچ کمپینی موفق نمی‌شود. بازاریاب‌ها باید همه چیز را اندازه‌گیری کنند؛ چرا که گاهی تغییر یک متریک یا KPI می‌تواند نتایج قابل توجهی به همراه داشته باشد.

 

گام 2: ایجاد لیست ایمیل

وقتی قرار است برای عده‌ای ایمیل بفرستید، باید لیستی از مخاطبینی که هدف اصلی شما هستند تهیه کنید. ضمن اینکه باید خودشان تمایل داشته باشند که در خبرنامه ایمیلی شما عضو شوند. هر چه بیشتر بتوانید با روش‌های مختلفی چون انتشار کتاب‌های الکترونیکی رایگان، کد تخفیف، برگزاری وبینار، اینفوگرافی و… سرنخ‌های بیشتری جمع‌آوری کنید، شانس شما برای موفقیت بیشتر خواهد شد.

 

گام 3: انتخاب سرویس ایمیل مارکتینگ مناسب

مرحله بعدی که اهمیت زیادی هم دارد، انتخاب بهترین پلتفرمی است که بتواند کار شما را به درستی انجام دهد. برای این منظور می‌توانید به سراغ سرویس‌های خارجی و ایرانی بروید که هر کدام مزایای خودشان را دارند و در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

پلتفرم‌های زیادی در سراسر دنیا وجود دارند که به صورت پیش‌فرض قابلیت‌های زیادی چون موارد زیر را در اختیار کاربران قرار می‌دهند و بیشتر امکانات آن‌ها مشابه یکدیگر است:

  1. ارسال انبوه و زمان‌بندی شده انواع ایمیل
  2. کاربری آسان و امکان استفاده به صورت Drag & Drop
  3. بخش‌‌بندی مشترکان و مخاطبان هدف (سگمنتیشن)
  4. استفاده از قالب‌های پیش‌فرض بدون نیاز به دانش فنی
  5. سفارشی‌سازی و شخصی‌سازی محتوا
  6. اتوماسیون بازاریابی
  7. گزارش‌های آماری و تحلیلی
  8. سازگاری با پلتفرم، نرم‌افزار و سیستم‌های مدیریت محتوا
  9. پیاده‌سازی تست A/B
  10. امکان طراحی فرم‌های مختلف

شرکت‌های مختلفی در سراسر دنیا هستند که در زمینهٔ سرویس‌های ارسال ایمیل فعالیت می‌کنند. اما همان‌طور که می‌دانید تقریبا در بیشتر مواقع، کاربران ایران به دلایل مختلف در استفاده از سرویس‌های خارجی به ویژه نسخه‌های پریمیوم و پلن‌های پولی دچار مشکل می‌شوند.

محدودیت‌های استفاده از سرویس‌های خارجی:

  • تحریم‌ کاربران ایرانی
  • مسدود کردن IPهای ایران
  • پرداخت ارزی و هزینه‌های بالا
  • نبود پشتیبانی مناسب
  • کارنکردن برخی قابلیت‌ها در ایران
  • سفارشی‌نبودن متناسب با نیاز کاربران ایرانی

نجوا، نام یکی از قوی‌ترین و کامل‌ترین سرویس‌های ایمیل مارکتینگ ایرانی است که به خوبی بعد از تحقیقات کامل و نیازسنجی کاربران ایرانی توانسته سرویسی را ارائه کند که نه تنها هم‌پای نمونه‌های خارجی، امکانات جامعی داشته باشد، بلکه مشکلات آن‌ها را نیز نداشته باشد. در پلن رایگان سرویس ایمیل مارکتینگ نجوا می‌توانید ماهیانه تا 2000 ایمیل رایگان ارسال کنید. هر زمانی هم به ارسال ایمیل بیشتر یا استفاده از امکانات حرفه‌ای نیاز داشته باشید، می‌توانید خیلی راحت پلن خود را ارتقا دهید و برخلاف نمونه‌های خارجی، هزینهٔ مورد نظر را به صورت ریالی بپردازید.

پلتفرم نجوا به کاربران ایرانی کمک می‌کند تا همیشه بتوانند از پشتیبانی فنی و تخصصی و مشاوره‌های مارکتینگی این تیم بهره ببرند. پس نیازی نیست هر زمان به مشکل خوردید، نگران عدم پشتیبانی و تحریم باشید.

 

گام 4: طراحی ایمیل‌های جذاب و فرم‌های ثبت نام

در گام بعدی باید ایمیل‌های مورد نظر و فرم‌های ثبت نام را طراحی و منتشر کنید تا بتوانید مشترکان را افزایش دهید. برای این کار می‌توانید از قالب‌های آماده سرویس خود استفاده کنید. اما طراحی ایمیل‌های جذاب و فرم‌های ثبت نام، تنها به جلوه‌های ظاهری و زیبایی‌های بصری خلاصه نمی‌شود و ترفندهایی وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید:

  • موضوع و عنوان جذاب: عنوان ایمیل، ویترین کار شماست و اگر می‌خواهید ایمیل‌هایتان باز شده و خوانده شود، باید تیتر خوب و جذابی برای آن در نظر بگیرید. این کار کمک می‌کند که نرخ باز شدن آن بالاتر برود. ضمن اینکه استفاده از ایموجی‌ها نیز می‌تواند نرخ باز شدن ایمیل را دوچندان کند.
  • تصاویر زیبا: ایمیل‌هایی که فقط حاوی محتوای متنی هستند، جذابیت زیادی ندارند. اگر می‌خواهید محتوای شما چشمگیر و چشم‌نواز باشد، استفاده از تصاویر زیبا، باکیفیت و جذاب را فراموش نکنید. البته که عکس‌ها باید به موضوع و محتوای ایمیل مرتبط باشد.
  • ریسپانسیو بودن: کاربران، ایمیل‌های شما را روی دستگاه‌های مختلف مشاهده می‌کنند، بنابراین خیلی مهم است که طراحی شما ریسپانسیو و واکنشگرا باشد. حسابی حواستان به کاربران موبایل باشد.
  • کال تو اکشن کاربردی: اگر هیچ‌گونه دعوت به اقدامی (CTA) را در ایمیل خود تعبیه نکنید، خیلی هم نباید منتظر نتایج جذاب باشید. کال تو اکشن اصولی و جذاب در افزایش نرخ کلیک و نرخ تبدیل غوغا می‌کند.
  • شخصی‌سازی: همان‌طور که پیشتر هم اعلام کردیم کاربران عاشق محتوای سفارشی‌سازی شده برای خودشان هستند و دوست دارند مستقیم مورد خطاب قرار بگیرند.

 

گام 5: اتوماسیون ارسال ایمیل

یکی از کارهای جذابی که درمرحلهٔ بعدی باید انجام دهید، فعال‌سازی پاسخگویی خودکار برای مشترکان جدید یا حتی مشترکان قدیمی و مشتریان است. این سیستم می‌تواند به صورت خودکار بعد از نهایی شدن ثبت نام و عضویت درخبرنامهٔ ایمیلی، محتوای کاربردی و مفید را برای مشترکان جدید ارسال کند.

کار دیگری که می‌توانید انجام دهید، سگمنتیشن یا بخش‌بندی دریافت‌کنندگان ایمیل براساس معیارهای مشخص است. در این حالت می‌توانید کمپین خودتان را دقیق‌تر اجرا کرده و محتوای مورد نظر را دقیقا به دست مخاطبان هدف برسانید. فرض کنید تخفیفی در نظر گرفته‌اید که فقط باید به دست خریدارانی برسد که طی یک سال گذشته بیش از 5 میلیون تومان از شما خرید کرده‌اند.

اقدام بعدی در اتوماسیون بازاریابی، مشخص کردن جریان‌های کاری (Workflow) است که در آن تمام فعالیت‌های مربوط به شما و کاربران به صورت دقیق مشخص می‌شود. در این حالت، سیستمِ نرم‌افزاری با پیش‌فرض‌های قبلی که شما برای آن تعریف کرده‌اید، می‌داند که در صورت فعالیت یا رفتار مشخص از سوی کاربر، اقدام مورد انتظار بعدی چه خواهد بود.

برنامه زمانی ارسال ایمیل

 

گام 6: تعیین تعداد دفعات ارسال ایمیل

برای مشخص کردن فرکانس ارسال ایمیل و اینکه هر چند وقت یک‌بار باید پیام خودتان را برای مخاطبان ارسال کنید، روش‌های مختلفی وجود دارد. اگر در شروع کار هستید، براساس پرسونا و رفتار مخاطبان و گیرندگان باید پیش بروید و چاره‌ای جز آزمون و خطا ندارید. سپس می‌توانید براساس گزارش‌های مختلف و تست A/B پیشروی کنید تا به مدل موردنظرتان برسید.

گام 7: بررسی و آنالیز نتایج

در صورتی که روی هر کمپین نظارت دقیقی وجود نداشته باشد، نمی‌توانید مشکلات موجود را برطرف و کمپین خود را اصلاح کنید. بنابراین باید کمپین خود را براساس شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) مختلف مانند نرخ بازشدن ایمیل، نرخ کلیک، نرخ تبدیل، تعداد افرادی که عضویت خود را لغو کردند و بازخوردهای مشترکان اصلاح کنید.

برای مثال، بخش Report هر کمپین ایمیل در پنل ایمیل مارکتینگ نجوا به شکل زیر نمایش داده می‌شود:

تحلیل و بررسی نتایج ایمیل مارکتینگ

برای بررسی نتایج به دست آمده، موارد مختلفی وجود دارد که باید به درستی آن‌ها را اندازه‌گیری کنید:

  • گزارش تحویل: در این قسمت باید بررسی کنید که نرخ ایمیل‌های ارسال شده به اینباکس مشترکان نسبت به کل ایمیل‌های ارسالی چقدر بوده است.
  • نرخ بازکردن: این قسمت، درصد باز شدن ایمیل بعد از ارسال به اینباکس مشترکان را نشان می‌دهد.
  • نرخ کلیک: یکی از مهمترین شاخص‌های کلیدی که باید بررسی کنید نرخ کلیک است. در این قسمت اندازه‌گیری می‌کنیم که چند درصد مشترکان بعد از خواندن محتوای ایمیل روی دکمه CTA آن کلیک کرده‌اند.
  • لغو عضویت: تعداد افرادی که عضویت خود را لغو کرده‌اند و دیگر نمی‌خواهند ایمیل شما را دریافت کنند هم مهم است.

 

دوره‌های آموزش ایمیل مارکتینگ به چه دردی می‌خورند؟

دوره‌های آموزشی، تکنیک‌ها و منابعی را در اختیار شما قرار می‌دهند تا به این وسیله، استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود را تقویت کنید. پیش گرفتن یک استراتژی روتین ایمیل مارکتینگ کار چندان سختی نیست اما یک دورهٔ آموزشی مناسب می‌تواند مهارت‌ها و دانسته‌های شما را صیقل دهد. اگر تا به حال 2-1 کمپین اجرا کرده‌اید و مطمئن نیستید از یک دورهٔ آموزشی چه چیزی نصیبتان می‌شود، آمار و شاخص‌های زیر ممکن است به شما کمک کند اهمیت کسب دانش در این زمینه را درک کنید:

۱. ۲۰ درصد از درآمد حاصل از ایمیل مارکتینگ، حاصل کمپین‌های خودکار و اتوماتیک شده است.

۲. حدود ۵۳ درصد نرخ باز شدن ایمیل‌ها، مربوط به دستگاه‌های تلفن همراه است.

۳. کمپین‌های سگمنت یا بخش‌بندی شده می‌توانند تا ۷۶۰ درصد افزایش درآمد به همراه داشته باشند.

۴. کمپین‌های هدفمند و شخصی‌سازی شده می‌توانند تا ۷۷ درصد در بازگشت سرمایه مشارکت داشته باشند.

در ادامه برخی از دوره‌های برتر را که می‌توانید از آن‌ها برای افزایش مهارت‌های بازاریابی خود استفاده کنید، بررسی می‌کنیم.

بهترین دوره‌های آموزش رایگان ایمیل مارکتینگ

1.    آکادمی هاب اسپات

آکادمی هاب اسپات (HubSpot Academy) منبعی برای یادگیری همه جانبهٔ پیاده‌سازی یک کمپین بازاریابی به وسیله ایمیل اثرگذار است. این دوره در پایان، یک گواهی نامهٔ شرکت در دوره نیز برای علاقمندان ارائه می‌کند. در این دوره می‌توانید چگونگی بخش‌بندی کاربران برای بهینه کردن کمپین‌ها، طراحی ایمیل‌ها و نحوهٔ آنالیز نتایج کمپین‌هایتان را بیاموزید. زمانی که در وب‌سایت ثبت نام ‌کنید، در مجموع به بیش از ۳ ساعت ویدیوی آموزشی دسترسی خواهید داشت. این دوره می‌تواند یک دورهٔ جامع و مختصر و مفید برای شروع استفاده از این شیوهٔ بازاریابی باشد.

دوره ایمیل مارکتینگ هاب اسپات

 

2.    لیندا: بازاریابی محتوایی- خبرنامه

Lynda.com محتوای متنوعی از دوره‌های آموزش ایمیل مارکتینگ ارائه می‌کند. خبرنامه‌ها یک ابزار مناسب برای دسترسی به کاربران هستند و به همین خاطر این دوره نیز می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌های ممکن باشد.

بیش از ۸۰ درصد دیجیتال مارکترها از ارسال خبرنامه به عنوان جزئی از استراتژی بازاریابی خود بهره می‌برند. در این دوره، چگونگی ادغام خبرنامه در استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال را می‌آموزید و یاد می‌گیرید چگونه از بانک ایمیل خود بهتر و موثرتر استفاده کنید.

طول این دورهٔ کوتاه کمی بیش از ۳۰ دقیقه است و از این جهت قابل توجه است که با صرف زمانی اندک، نکات و تکنیک‌های ساخت یک خبرنامه گیرا و تاثیرگذار را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. این دوره نیاز به اشتراک در سایت لیندا دارد اما در یک ماه اول اشتراک می‌توانید به صورت رایگان از دوره‌های این سایت استفاده کنید.

دوره آموزشی خبرنامه لیندا

 

3.    لیندا: مدیریت لیست‌‌ها و کمپین‌های ایمیل مارکتینگ

این دوره نیز از سایت Lynda.com انتخاب شده است اما توجه آن به سوی گنج با ارزش شما یعنی لیست ایمیل مارکتینگ کسب و کارتان است. لیست اعضا و مخاطبین شما، یک عنصر اساسی برای تعریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ شماست.

هیچ کمپین موفقی بدون رسیدگی منظم به لیست مخاطبین اجرا نخواهد شد و این دوره، تصفیه کردن و بهینه سازی لیست ایمیل را به شما آموزش می‌دهد. در این دوره یاد می‌گیرید که چگونه بانک ایمیل خود را غنی‌تر کنید، مخاطبینتان را بخش‌بندی کنید و روی کمپین‌های ایمیلی‌تان تست A/B انجام دهید.

طول این دوره حدودا یک ساعت و نیم است و مانند دورهٔ قبلی، استفاده از آن نیاز به اشتراک لیندا دارد که متاسفانه برای کاربران ایرانی، دشواری‌های پرداخت ارزی را به همراه دارد.

دوره آموزشی لیندا مدیریت لیست بازاریابی ایمیلی

 

4.    کلیک‌مایندد (ClickMinded)

کلیک‌مایندد (ClickMinded) ۷ دورهٔ ویژهٔ دیجیتال مارکتینگ ارائه می‌دهد که دورهٔ ایمیل مارکتینگ آن، بر چگونگی بهینه سازی استراتژی شما متمرکز است  و در آن همه چیز از جمله شیوهٔ طراحی و ایده‌پردازی تا گزارش‌گیری و بررسی کمپین را خواهید آموخت.

این دوره مانند باقی ویدیوهای کلیک‌مایندد به بخش‌های جزئی‌تر شکسته شده و به این ترتیب، بین ۳ تا ۶ ساعت از شما زمان خواهد گرفت. این دوره نیز نیازمند پرداخت دلاری است اما با خرید پکیج کامل دوره‌های ارزان‌تر در دسترس خواهد بود.

دوره آموزش کلیک‌مایندد

 

5.    آکادمی دیجیتال مارکتینگ

این دوره، آنلاین توسط آکادمی دیجیتال مارکتینگ ارائه می‌شود و به صورتی جامع و همه‌جانبه،‌ اهمیت استفاده از ایمیل در بازاریابی و چگونگی ساخت کمپین را آموزش می‌دهد. در این دورهٔ ۱۲ ساعته، نقشهٔ راه، استراتژی حرفه‌ای، تکنیک‌های جمع آوری لید، بخش‌بندی مخاطبان، ایجاد و نگهداری لیست‌ها، طراحی قالب ایمیل، ایمیل‌های ترنزکشنال و تحلیل کمپین‌ها را می‌آموزید و با خودکارسازی فرایند مارکتینگ آشنا خواهید شد.

مزیت ویژهٔ این دوره آن است که با برگزاری منظم و به صورت تفصیلی، همهٔ ابعاد را پوشش می‌دهد و بر خلاف گزینه‌های پیشین به زبان فارسی و برای مخاطب فارسی‌زبان ارائه می‌شود.

دوره آنلاین تخصصی ایمیل مارکتینگ

چگونه بهترین دوره آموزش ایمیل مارکتینگ را انتخاب کنیم؟

تعداد دوره‌های آموزشی بسیار فراتر از آن است که در این مقالهٔ کوتاه بگنجد اما ما از میان آن‌ها ۵ دوره را برگزیده‌ایم که با رویکردهای گوناگون، به این شیوهٔ بازاریابی دیجیتال می‌پردازند. به این ترتیب شما می‌توانید با توجه به نیاز و توانمندی‌های خود بهترین دوره را انتخاب کنید.

  • نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و با توجه به آن‌ها بفهمید که بهتر است روی یادگیری کدام جنبه‌های ایمیل مارکتینگ، تمرکز بیشتری داشته باشید.
  • تصمیم بگیرید که می‌خواهید چه میزان زمان صرف یادگیری این روش دیجیتال مارکتینگ و تکنیک‌های آن کنید.
  • تصمیم بگیرید چه میزان می‌خواهید برای این یادگیری هزینه کنید. نکته دیگر آن‌که انتخاب دوره‌های غیررایگان خارجی با دشواری‌هایی روبه‌روست و با توجه به نوسان‌های ارزی، هزینهٔ بیشتری را نیز به کاربران ایرانی تحمیل می‌کند.

 

جمع‌ بندی

ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین راهکارهای بازاریابی است که تقریبا می‌توان گفت بیشتر کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ به آن نیاز دارند و بهتر است از این روش استفاده کنند. در حالی که این شیوهٔ بازاریابی مزایای زیادی دارد و اجرای آن به نظر ساده می‌رسد، ولی برای اینکه بتوانید به درستی به نتایج مطلوب و موردنظر خود برسید، باید موارد زیادی را بدانید. در این مطلب تلاش کردیم، نکات مهم را به صورت جامع به شما آموزش دهیم تا به کمک آن‌ها بتوانید به اهداف مشخص شدهٔ خود برسید. همچنین 5 تا از بهترین دوره‌های آموزشی را برای یادگیری هرچه بهتر شما معرفی کردیم.

3 نظرات

ارسال نظر

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *