چگونه فروش را با کمک ایمیل مارکتینگ افزایش دهیم؟ ۱۶ ایده کاربردی
ایمیل مارکتینگ در بازاریابی دیجیتال، مصداق بارز «دود از کنده بلند میشود» است. روشی که شاید ابتدا قدیمی و منسوخ بهنظر برسد؛ ولی با نگاهی به صندوق ایمیل خود متوجه میشوید که بزرگترین شرکتهای ایرانی و خارجی هنوز از آن استفاده میکنند.
حالا چرا؟
چون بر اساس آمار Statista پیشبینی میشود تعداد کاربران ایمیل در سال 2023 برابر با نیمی از جمعیت جهان باشد! این یعنی تریبونی بزرگ برای بازاریابی که نمیتوانیم بیتوجه از کنار آن بگذریم. بااینحال با گسترش رقابت در دنیای ایمیل مارکتینگ، موفقیت در آن نیز بسیار دشوار شده است. حالا فقط برندهایی موفق میشوند که ایدههای نو و خلاقانه داشته باشند.
در این مقاله میخواهیم 16 ایده کاربردی برای افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ معرفی کنیم. حرفهای زیادی برای گفتن داریم، پس بهتر است قبل از شروع یک لیوان چای برای خودتان بریزید ☕
نقش ایمیل مارکتینگ در فروش چیست؟
هر ایدهای که برای ایمیل مارکتینگ معرفی میکنیم، هدفی دارد. برای اینکه درک درستی از اهداف داشته باشیم، باید ایمیل مارکتینگ و نقش آن را در فروش بدانیم.
میدانیم که ساخت ایمیل رایگان است؛ ارسالش هم همین طور. بنابراین بازاریابی ایمیلی بهطور ذاتی هیچ هزینهای ندارد. از طرفی میانگین نرخ بازگشایی ایمیلهای تبلیغاتی در سالهای اخیر 21.5 درصد برآورد شده (منبع: Campaign Monitor) که عدد قابل توجهی است. با این اوصاف باید ایمیل مارکتینگ را یکی از موثرترین و در عین حال، کمهزینهترین روشهای بازاریابی دیجیتال بدانیم.
برای اینکه از ارسال ایمیلهای تبلیغاتی به فروش برسیم، باید ابتدا آدرس ایمیل کاربران را دریافت کنیم. کار دشواری نیست. کافی است یک معامله دو سر سود انجام دهیم. یک سر معامله ما هستیم که آدرس ایمیل میخواهیم، سر دیگر کاربرانی که کد تخفیف، ایبوک رایگان، شرکت در قرعهکشی یا… را میخواهند. اینکه طرف مقابل چه میخواهد را ما باید تشخیص دهیم. معامله عجیبی است؛ نه؟
وقتی تعدادی آدرس ایمیل دریافت کردیم، کمپینهای ایمیلی را آغاز میکنیم. مجددا با مشتریان ارتباط برقرار میکنیم و آنها را تشویق به خرید میکنیم. خوشبختانه ایمیل مارکتینگ مزاحمتی برای کاربران ندارد: یعنی قرار نیست مثل بعضی تبلیغات سوشال مدیا «بزنیم در ذوقشان» و در میان یک محتوای جذاب، ناگهان محصول خود را تبلیغ کنیم.
همان طور که گفتیم، ارسال ایمیل هزینهای ندارد؛ ولی برای ارسال انبوه و بازاریابی ایمیلی، سرویس ایمیل مارکتینگ یک نیاز اساسی است. برای استفاده از چنین سرویسهایی باید اشتراک تهیه کنیم. ولی نگران نیستیم؛ چون هر هزار تومانی که برای بازاریابی ایمیلی هزینه میکنیم، بهطور میانگین 36 تا 40 هزار تومان بازگشت سرمایه خواهد داشت! (منبع: Omnisend)
ایمیل مارکتینگ همیشه در فروش نقش مستقیم ندارد. با ارسال خبرنامه، اعلام آپدیت محصولات، بیان دستاوردها و داستان موفقیتهایمان باعث افزایش آگاهی مشتریان از برند میشویم. با انجام این کارها اعتماد مشتریان را جلب میکنیم و نام برندمان را در ذهنشان ماندگار میکنیم.
نقش ایمیل مارکتینگ در فروش گستردهتر از چیزی است که اینجا خواندید. بااینحال، توضیحات این بخش برای یک آشنایی اجمالی کافی است. حالا میدانید ایدههایی که معرفی خواهیم کرد بر چنین بستر قدرتمندی پیاده میشوند. قدرت بازاریابی ایمیلی با خلاقیت ترکیب میشود تا بهترین نتیجه را کسب کنید.
۱۶ ایده برای افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ
برویم سراغ اصل مطلب. در این بخش ایدههای افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ را معرفی میکنیم. استفاده از چند ایده در یک ایمیل تاثیر بسیار بیشتری دارد. البته بهشرط اینکه ایده با نوع ایمیل مارکتینگ سازگار باشد. برای اینکه بتوانید ایدههای سازگار با ایمیلهای خود را تشخیص دهید، در فرصتی دیگر مقاله «انواع ایمیل مارکتینگ» را مطالعه کنید.
احساس فوریت همیشه جواب میدهد
حس فوریت از معروفترین تکنیکهای مارکتینگ است. مشتریان در شرایط عادی تمایل زیادی به فکرکردن درباره خرید دارند. احتمالا شما هم هنگام خرید به چنین سوالاتی فکر میکنید:
❓ واقعا به این محصول نیاز دارم؟
❓ این محصول ارزش قیمتش را دارد؟
❓ بهتر نیست با کسی مشورت کنم؟
❓ فروشگاه دیگری ارزانتر نمیفروشد؟
این سوالات اگر مشتری را از خرید منصرف نکند، باعث تعلل او میشود. این تعلل ممکن است انگیزه خرید را از بین ببرد؛ پس بهتر است تا «تنور داغ است نان را بچسبانیم». بهترین روش برای این کار ایجاد حس ضرورت است.
جشنواره زماندار، تخفیف کوتاهمدت، تا همین امشب وقت دارید و خلاصه چنین عباراتی، همه برای ایجاد حس فوریت هستند. مردم وقتی احساس کنند فرصتی وجود دارد که بهزودی از دست میرود، سوالات اضافی را فراموش و هرچه زودتر برای خرید اقدام میکنند.
کد تخفیف و عبارت «فقط پنجشنبه و جمعه» نمونهای از ایجاد حس فوریت در ایمیل زیر است:
احساس فوریت باید واقعی باشد. اگر در همه ایمیلهای تبلیغاتی از این تکنیک استفاده کنید، مشتری به ترفند شما پی میبرد و احساس خود را از دست میدهد؛ چون فرصت شگفتانگیزی که همیشه در دسترس باشد، شگفت انگیز نیست!
به مخاطبان ایمیل خود انگیزهای برای خرید دهید
تابستان است و زیر باد کولر دراز کشیدهاید که ایمیلی برایتان ارسال میشود. خرید لباس تابستانه. به کمد لباسهایتان فکر میکنید. چند لباس تابستانی دارید و نیاز چندانی به خرید لباس جدید نمیبینید؛ پس بیخیال پیشنهاد خرید میشوید؛ اما صبر کنید. هنوز تمام نشده.
ایمیل حاوی یک کد تخفیف جذاب است. بهمناسبت اولین خرید. حالا نظرتان چیست، بازهم بیتفاوت از کنار ایمیل عبور میکنید؟
بهعنوان یک مارکتر، ایجاد انگیزه خرید در مشتریان وظیفه ماست. حس فوریت هم زیرمجموعهای از ایجاد انگیزه است؛ با این تفاوت که نباید در همه ایمیلهای شما استفاده شود. درحالیکه ایجاد انگیزه از بایدهای ایمیل مارکتینگ است.
به کمپینهای ایمیلی خود کد تخفیف اضافه کنید
کد تخفیف شبیه ایمیل مارکتینگ است: قدیمی؛ ولی کاربردی. تخفیف هم انگیزهای برای خرید است؛ ولی نیاز نیست همیشه با مناسبتی خاص ارسال شود.
فرستادن کد تخفیف قواعدی دارد که برای افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ باید آنها را بیاموزیم:
1️⃣ درصد کد تخفیف را شخصیسازی کنید. به کاربران غیرفعال تخفیفهای جذابتری پیشنهاد دهید. هرچه کاربر فعالتر باشد، تخفیف کوچکتر نیز تاثیر خود را خواهد گذاشت.
2️⃣ برای افزایش مبلغ خرید مشتریان از تخفیفهای پلکانی استفاده کنید؛ مثلا «10 هزار تومان تخفیف برای خرید 50 هزار تومانی. 30 هزار تومان تخفیف برای خرید 100 هزار تومانی». با کمی دقت متوجه میشوید که درصد تخفیف نیز در این مثال افزایش یافته است.
3️⃣ مشتریان خود را دستهبندی و برای هر دسته تخفیفهای ویژه ارسال کنید. این کار انگیزه استفاده از کد تخفیف را بیشتر میکند. مثلا در روز 13 آبان برای مشتریان دانش آموز خود کد تخفیف ارسال کنید.
در ادامه نمونهای از ارائه کد تخفیف در ایمیل تبلیغاتی را مشاهده میکنید:
بدون دکمهٔ فراخوان اقدام نمیشود!
بازاریابی ایمیلی بدون فراخوان اقدام یا همان کالتواکشن معنایی ندارد. کمپینهای ایمیلی بخشی از یک استراتژی بازاریابی بزرگتر و مرحلهای هستند. دکمه کالتواکشن مشتری را به مرحله بعد هدایت میکند.
فراخوان اقدام باید با موضوع ایمیل همخوانی داشته باشد. مثلا اگر خبرنامه ارسال میکنید، فراخوان اقدام باید مشتریان را به لینک مطالب یا محصولات مربوط به موضوع خبرنامه هدایت کند یا اگر ایمیل معرفی محصول ارسال میکنید، باید لینک صفحه خرید را در اختیار مشتریان قرار دهید.
دکمههای فراخوان اقدام در پایین این ایمیل بهخوبی استفاده شده:
فوت کوزهگری 🏺
برای افزایش نرخ کلیک، مشتری را از ابتدا برای اقدام آماده کنید. مثلا در مقدمه بگویید که در انتهای ایمیل لینک دریافت ایبوک یا شرکت در سمیناری رایگان را در اختیارشان قرار میدهید. همچنین از رنگهای روشن برای دکمه کالتواکشن استفاده کنید. رنگ روشن در نگاه اول توجه مشتری را جلب و به اقدام ترغیب میکند.
محصولات را در ایمیل پروموت کنید
یکی از قابلیتهای ایمیل مارکتینگ امکان نوشتن متنهای طولانی و پروموتکردن کامل محصولات است. مزایای محصول خود را نسبت به سایر رقبا توضیح دهید. از تصاویر حرفهای و جذاب استفاده کنید. مشتریان در خرید اینترنتی شانس امتحان محصول را پیش از خرید ندارند؛ پس حداقل میخواهند تصویر آن را مشاهده کنند.
فوت کوزهگری 🏺
در ایمیل بیش از یک تصویر از محصول قرار ندهید. تصاویر زیاد باعث بههمریختگی ظاهری میشود و شانس خوانده شدن ایمیل را کاهش میدهد. در عوض لینک صفحه خرید محصول را برای دریافت اطلاعات و مشاهده تصاویر بیشتر در اختیار مشتریان قرار دهید.
مخاطبان را از ایمیل به شبکههای اجتماعی هدایت کنید
شبکههای اجتماعی به بخشی از زندگی مردم تبدیل شدهاند. این شبکهها پلتفرم مناسبی برای تبلیغات، آموزش و جذب مشتری هستند. بنابراین تلاش کنید مخاطبان کانالهای مختلف بازاریابی را به سمت حسابهای کسبوکارتان در شبکههای اجتماعی هدایت کنید.
فوت کوزهگری 🏺
برای لینکدهی به شبکههای مجازی از آیکون آنها استفاده کنید. میتوانید این آیکونها را از اینترنت دانلود کنید یا با نرمافزارهایی مانند فتوشاپ بسازید.
به ایمیلها تستیمونیال اضافه کنید
یکی از تکنیکهای قدیمی بنگاههای خریدوفروش اتومبیل، تعریف دستهجمعی از معامله است. در چنین بنگاههایی معمولا با چند نفر مواجه میشوید که همگی از مزایای یک اتومبیل تعریف میکنند. این گونه خریدار برای خرید محصول ترغیب میشود. اگر فروشنده باشید، نظردهی همان افراد نسبت به اتومبیل شما کاملا متفاوت خواهد بود 🙂
این تکنیک در بازاریابی دیجیتال با نام تستیمونیال شناخته میشود: یعنی قراردادن نظرات مثبت کاربران درباره محصول. از مشتریان درمورد خریدهای قبلیشان نظرسنجی کنید. تعدادی از نظرات مثبت آنها درباره هر محصول را در ایمیلهای تبلیغاتی همان محصول قرار دهید.
در فاصلههای زمانی مناسب، ایمیلهای یک کمپین را بفرستید
زمانبندی درست از بهترین ایدههای افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ است. ارسال ایمیلهای پیدرپی باعث کلافگی و بیتوجهی کاربران به کمپینهای ایمیلی یا حتی تحریک آنها به لغو اشتراک خواهد شد. از سوی دیگر، اگر خیلی دیربهدیر ایمیل ارسال کنید، مشتریان کسبوکار شما را فراموش میکنند.
باید بهدنبال زمانبندی بهینه برای ارسال ایمیل باشید. فرستادن تعداد کمی ایمیل باکیفیت، نتیجه بهتری از ارسال تعداد زیادی ایمیلی بیکیفیت دارد.
فوت کوزهگری 🏺
اگر محصولات کسبوکار شما در زمان محدودی مصرف میشوند، از تکنیک ایمیلهای شارژ مجدد استفاده کنید. برای این کار در بازههای زمانی خاصی پس از خرید محصول، از مشتریان بخواهید موجودی خود را دوباره شارژ کنند.
به بازخوردها جایزه دهید
بازخورد گرفتن باعث ارتقای محصولات شما خواهد شد. منتها مشتریان بهطور معمول انگیزه خاصی برای شرکت در نظرسنجی و ثبت بازخورد ندارند. این گره با جایزه باز میشود!
برای افزایش نرخ تبدیل ایمیلهای نظرسنجی، برای آنها جوایزی در نظر بگیرید. کد تخفیف سادهترین ایده برای این کار است که معمولا جواب میدهد. میتوانید با خلاقیت خود جوایز جذابتری در نظر بگیرید.
همیشه دنبال فروش نباشید
شاید کمی عجیب باشد؛ ولی بهترین تکنیک برای افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ، این است که بهدنبال فروش نباشید!
گاهی باید بهطور غیرمستقیم مشتری جذب کنید. با ارسال خبرنامه ایمیلی مخاطبان خود را آموزش دهید و آنها را به کسبوکارتان علاقهمند کنید. آگاهی از برندتان را افزایش و نشان دهید در حوزه فعالیتتان بهترین هستید. با انجام این کارها، هرگاه مردم به خدمات حوزه فعالیت شما نیاز پیدا کند، اول از همه سراغ شما خواهد آمد.
در ادامه تصویری از ابتدای خبرنامه ایمیلی یکتانت را میبینید:
مخاطبان ایمیل را زودتر از بقیه از محصولات جدید باخبر کنید
بهجز حس اضطرار میتوانید از دیگر احساسات مخاطبان هم برای افزایش فروش استفاده کنید. مثل حس کنجکاوی. زودتر باخبرکردن کاربران لیست ایمیل از محصولات جدید، علاوهبر ایجاد حس کنجکاوی، نشان میدهد که شما خیلی دنبال فروش نیستید و به اطلاعرسانی مخاطبان توجه ویژهای دارید.
فوت کوزهگری 🏺
تخفیف ویژه برای کسانی که محصولات جدید را زودتر تهیه یا پیشخرید میکنند، باعث افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ میشود. اگر میخواهید حس کنجکاوی مخاطبان را بیشتر تحریک کنید، بهجای معرفی محصول آینده، چند قابلیت جدید آن را اعلام کنید.
مشتری را وفادار کنید
مشتریان وفادار علاوهبر این که خودشان از شما خرید میکنند، دیگران را نیز به این کار تشویق میکنند. داشتن تعداد زیادی مشتری وفادار آرزوی هر کسبوکاری است. بااینحال وفادارکردن مشتریان اصلا کار آسانی نیست.
برای افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ، باید برای وفادارسازی مشتریان برنامه داشته باشید. یکی از تکنیکهای کاربردی برای این کار، ساخت باشگاه مشتریان است؛ باشگاهی که مشتریان را بر اساس امتیازاتشان دستهبندی میکند و به آنها جایزه میدهد. خرید بیشتر مساوی است با امتیاز بیشتر.
نقش ایمیل مارکتینگ در وفادارسازی مشتریان، با دعوت آنها به باشگاه مشتریان آغاز میشود. پس از آن باید فعالیتها و امتیازات مخاطبان را در بازههای زمانی مشخص اعلام کنید. میتوانید جوایز و کدهای تخفیف را هم از طریق ایمیل در اختیارشان قرار دهید. (منبع: loyoly)
پس از یک هفته، دوباره به افرادی که ایمیل را باز نکردهاند، ایمیل بزنید
بسیاری از کاربران به ایمیل اول شما پاسخ نمیدهند ؛ بااینحال نباید فکر کنید آنها به کسبوکار شما بیعلاقه هستند. ممکن است فرصت نکرده باشند ایمیل شما را باز کنند. شاید عنوان ایمیل ترغیبکننده نبوده است. ایمیل شما در میان انبوهی از ایمیلهای اسپم گم شده باشد یا دلایل دیگر.
اگر مخاطبان ایمیل شما را باز نکرد، بازهم برای آنها ایمیل ارسال کنید؛ ولی نه خیلی زود. به جای آن:
✅ بگذارید حداقل 3 روز تا یک هفته از ارسال ایمیل قبلی بگذرد
✅ ساعت دیگری را برای ارسال ایمیل انتخاب کنید
✅ عنوان ایمیل را تغییر دهید
با این تکنیکها یک بار دیگر شانس خود را برای جذب مشتری امتحان کنید.
پیشنهادهای اختصاصی دهید
برای به حداکثر رساندن افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ، باید از ویژگی ذاتی این روش، یعنی شخصیسازی تبلیغات استفاده کنید.
اولین گام برای شخصیسازی ایمیلها، دستهبندی است. کاربران را بر اساس علاقه، سن، شغل، مدت آشنایی، میزان فعالیت و معیارهای دیگری دستهبندی کنید. این معیارها به نوع کسبوکار و عوامل تاثیرگذار بر فروش بستگی دارد. برای مثال معیارهای مهم در فروش کتاب، سن و ژانر مورد علاقه مخاطبان است، نه شغل یا مدت آشنایی با کتابفروشی.
گیمیفیکیشن را به ایمیل مارکتینگ اضافه کنید
گیفیکیشن یا بازیسازی، یعنی استفاده از روشهای تعاملی یا بازیگونه در پلتفرمهای مختلف. با اضافهکردن گیمیفیکیشن به ایمیل مارکتینگ، تعامل و تبدیل مخاطبان را وارد مرحله جدیدی میکنید.
میتوانید از گیمیفیکیشن در بخشهای مختلفی از ایمیل مارکتینگ استفاده کنید. برای مثال:
- دریافت کد تخفیف در ازای تکمیل پازل
- چرخاندن گردانه برای دریافت یک هدیه تصادفی
- انتخاب یک هدیه از میان چند گزینه
باشگاه مشتریان و فرایند وفادارسازی نیز قابلیت تبدیلشدن به یک بازی را دارد. مشتری در ازای انجام وظایف خاصی مانند خرید محصولات یا نظرسنجی، امتیاز دریافت میکند. با این امتیازات میتواند کدهای تخفیف یا جوایز ویژه دریافت کند (منبع: mailmodo).
مخاطبان مشتاق را در ایمیل هدف بگیرید
مشتریان مشتاق زودتر از بقیه محصول شما را میخرند، بهشرط اینکه اشتیاق آنها را تحریک کنید. وقتی میخواهید محصولی را عرضه کنید، از مشتریان علاقهمند بخواهید در لیست انتظار عضو شوند تا اولین کسی باشند که از عرضه محصول جدید مطلع میشوند. حتی میتوانید با پیشنهاد تخفیف از مشتریان بخواهید محصول شما را پیشخرید کنند.
فوت کوزهگری 🏺
هدفگیری مشتریان مشتاق فقط مربوط به محصولات جدید نیست. لیستی از مشتریان علاقهمند به محصولات ناموجود تهیه کنید. موجودشدن هر محصول را از طریق ایمیل به مشتریانی که قبلا برای خرید آن اقدام کردهاند، اعلام کنید.
در این بخش با 16 ایده افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ آشنا شدید. برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید، باید ضمن استفاده از این ایدهها، به نکاتی که در ادامه بیان میکنیم هم توجه داشته باشید.
این نکتهها را برای افزایش اثرگذاری ایمیلهای خود رعایت کنید
موفقیت با نوشتن یک ایمیل جذاب و کاربرپسند حاصل نمیشود. بعضی نکات با متن، درصد کدهای تخفیف یا تصاویر ایمیل ارتباطی ندارند؛ اما در عمل تاثیر زیادی بر موفقیت بازاریابی ایمیلی خواهند داشت. در ادامه با این نکات آشنا خواهیم شد.
قالب ایمیل برای موبایل مناسبسازی شده باشد
طبق آمار Teach Report نزدیک به 42 درصد از ایمیلها توسط کاربران موبایل خوانده میشوند. بنابراین ایمیلهایی که ارسال میکنید باید برای موبایل مناسبسازی شده باشند. چنین ایمیلهایی در موبایل نیز بهراحتی کامپیوتر قابل مطالعه هستند. در غیر این صورت ممکن است فونت و قالب ایمیل برای کاربران موبایل به هم بریزد و بخش قابلتوجهی از مخاطبان خود را از دست بدهید.
زمان بارگذاری ایمیل را بهینه کنید
یکی از موضوعاتی که باعث موفقیت کسبوکار در بازاریابی ایمیلی میشود، توانایی تجزیه و تحلیل درست دادههای مشتریان است. با استفاده از این دادهها میتوانیم سرنخهایی را پیدا کنیم که باعث بهینهسازی کمپینهای ایمیلی میشوند. سرنخهایی مثل سبکزندگی کاربران و بهترین زمان ارسال ایمیل برای آنها.
پیش از تلاش برای افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ، ابتدا باید کاری کنید که ایمیلهایتان شانس دیدهشدن داشته باشند: یعنی نباید در ساعات شلوغی برای کاربران ایمیل ارسال کنید. با ارزیابی نتیجه کمپینهای پیشین، بهترین زمان ارسال ایمیل را شناسایی کنید.
پیام یکسانی در ایمیل و سایر کانالهای بازاریابی داشته باشید
همه ابزارهای مارکتینگ جزء کوچکی از استراتژی بازاریابی شما هستند؛ بنابراین پیام آنها باید یکسان و همسو باشد. پیام خود را از کانالهای مختلف بازاریابی بهصورت متفاوتی مطرح کنید. سپس کانالها را به هم لینک دهید تا تعامل مخاطب با شما بیشتر و درک پیامتان آسانتر شود. لینکدهی کانالها و محتوای آن را طوری تنظیم کنید که مکمل یکدیگر باشند.
پیشنهادی وسوسهانگیز دهید
این روزها صندوق ایمیل مخاطبان پر است از ایمیلهایی با پیشنهادهای خوب؛ ولی متاسفانه «خوب» دیگر جواب نمیدهد. باید بهدنبال پیشنهادی «وسوسهانگیز» باشید. چیزی که واقعا مخاطبان را تحتتاثیر قرار دهد. توقع نداشته باشید که پیشنهاد یک محصول برای طیف وسیعی از مخاطبان نتیجهبخش باشد. برای ارائه پیشنهادی وسوسهانگیز باید ایمیلهایتان را شخصیسازی کنید. به هر کسی چیزی را پیشنهاد دهید که واقعا نیاز دارد.
زیاد ایمیل نفرستید
وقتی در محل کار هستید، چقدر به صدای همهمه همکاران توجه میکنید، صدای تیک تاک ساعت یا فن کامپیوتر چطور؟ وقتی صدایی برای مدت طولانی به گوشتان بخورد، کمکم به آن بیتوجه میشوید. این موضوع میان مشتریان و کسبوکارهایی که زیاد ایمیل ارسال میکنند هم اتفاق میافتد. وقتی هر روز نوتیفیکیشن ایمیل شرکتی را روی کامپیوتر یا صفحه موبایل خود مشاهده میکنید، به آن بیتوجه خواهید شد، حتی اگر پیشنهاد جذابی داشته باشد.
ارسال تعداد اندکی ایمیل باکیفیت در ماه کفایت میکند. محتوای ایمیلهای شما باید طوری کاربردی و مفید باشد که مخاطب برای دریافت ایمیلهای بعدی مشتاق باشد.
هر ایمیل باید یک هدف داشته باشد
مطمئن شوید هر ایمیل فقط یک هدف داشته باشد؛ نه بیشتر و نه کمتر. ایمیلهایی که چند هدف دارند مخاطبان را گیج میکنند. مثل اینکه در ایمیل سبد خرید رهاشده سعی کنید محصولات خود را پروموت کنید. اینطور مشتری نمیداند باید محصول جدیدی را بخرد یا سبد خرید قبلی خود را تکمیل کند.
در متن ایمیل باید خیلی شفاف هدف آن را دنبال کند. در انتها فراخوان اقدام مناسبی پیدا کنید که مشتری را در قیف فروش به جلو هدایت کند.
متنهای جذاب بنویسید
متاسفانه ظهور شبکههای مجازی مردم را از مطالعه متون طولانی و ادبی دور کرده است. شما نیز باید خود را با شرایط وفق دهید و متن ایمیلهایمان را بهینهسازی کنید. سعی کنید پیام ایمیل را کوتاه و جذاب به مخاطبان انتقال دهید. از گفتن جملات پیچیده، طولانی و ادبی اجتناب کنید.
اگر میخواهید ایمیلی طولانی بنویسید، از تکنیکهای داستانسرایی استفاده کنید. داستانهای جذاب هر چقدر هم طولانی باشند، مخاطبان را به مطالعه ادامه متن تشویق خواهند کرد.
ایمیل مارکتینگ به افزایش فروش چه کسبوکارهایی کمک میکند؟
تابهاینجا با ایدههای خلاقانه افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ آشنا شدیم و نکاتی درباره اجرای آن آموختیم. حالا میخواهیم به یک سوال مهم پاسخ دهیم: آیا همه کسبوکارها میتوانند فروش خود را با ایمیل مارکتینگ افزایش دهند؟
پاسخ مثبت است. هر کسبوکاری فارغ از نوع فعالیت و تعداد مشتریان به بازاریابی نیاز دارد. یکی از ویژگیهای ایمیل مارکتینگ، مقیاسپذیر بودن آن است: یعنی میتواند برای هر کسبوکاری با شرایط مختلف، مناسبسازی شود.
بیایید نمونههایی از کاربرد ایمیل مارکتینگ در کسبوکارهای مختلف را بررسی کنیم:
🛒 فروشگاههای آنلاین با استفاده از ایمیل مارکتینگ، پیشنهادها و تخفیفهای خود را به مشتریان اعلام میکنند. فاکتور خرید برایشان ارسال میکنند و موجودشدن محصولات جدید را به مشتریان اطلاع میدهند.
✈️ آژانسهای گردشگری از ایمیل برای اطلاعرسانی تاریخ پروازها استفاده میکنند. موجودشدن بلیط در خطوط پروازی را به مشتریان لیست انتظار اطلاع میدهند. پیدیاف بلیطهای خریداریشده را برای مشتریان ارسال میکنند و با ارسال خبرنامههای ایمیلی، مقاصد گردشگری را به مخاطبان خود معرفی میکنند.
📱 شرکتهای توسعه نرمافزار بهروزسانی محصولات خود را با ایمیل به مشتریان اطلاع میدهند. نحوه استفاده از نرمافزارهای مختلف را به مخاطبان خود آموزش میدهند. محصولات خود را تبلیغ میکنند و از مشتریان درباره نسخههای کنونی نرمافزارهای خود نظرسنجی میکنند.
💰 کارگزاریهای مالی از بازاریابی ایمیلی برای اعلام آخرین اخبار اقتصادی به مشتریان استفاده میکنند. دستاوردها و سود صندوقهای سرمایهگذاریشان را تبلیغ میکنند. آخرین تغییرات قیمتی را اعلام میکنند و روشهای سرمایهگذاری را به مشتریان آموزش میدهند.
ایمیل مارکتینگ را برای افزایش فروش دستکم نگیرید
دنیای دیجیتال مارکتینگ همیشه در حال تغییر است. بهندرت میتوانیم روشی را پیدا کنیم که پس از گذشت بیش از 4 دهه از ابداع آن، همچنان کارآمد باشد. ایمیل مارکتینگ چنین قابلیتی دارد. مشکل اصلی اشباع این روش و تعداد زیاد ایمیلهایی بود که به صندوق مخاطبان روانه میشد. در این مقاله راهکار این مشکل و افزایش فروش از طریق ایمیل مارکتینگ را با یادگیری 16 ایده جذاب آموختیم.
به این ایدهها محدود نشوید. از آنها الگو بگیرید و ایدههای خلاقانه خود را بسازید. برای شروع همین حالا به یک ایده جدید فکر کنید و آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.