ایمیل noreply چیست و چرا نباید از آن استفاده کرد؟
صحبت میکنیم؛ اما تو اجازه نداری چیزی بگویی!
این جمله پیام ضمنی همه ایمیلهای noreply است. تصور اینکه فردی در دنیای واقعی به شما چنین چیزی بگوید، خندهدار به نظر میرسد؛ ولی متاسفانه استفاده از چنین سبکی از بازاریابی ایمیلی در دنیای مارکتینگ همچنان ادامه دارد.
ایمیل noreply چیست؟ چرا نباید از ایمیل noreply استفاده کرد؟ و اصلا چرا این سبک ایمیل از ابتدا به وجود آمده است؟ در این مقاله از نجوا به سوالات شما درباره ایمیل noreply پاسخ میدهیم و راهکارهای جایگزین آن را معرفی میکنیم.
ایمیل noreply چیست؟
عنوان no reply (بیپاسخ) بهترین و مختصرترین تعریف برای ماهیت این ایمیل است. ایمیل noreply گفتوگویی یکطرفه را به وجود میآورد؛ یعنی تنها فرستنده میتواند پیامی را ارسال کند و گیرنده توانایی پاسخ (reply) به آن را ندارد.
فرمت کلی این ایمیل به شکل noreply@company.com است که در ادامه یک نمونه از آن را مشاهده میکنید:
علت اصلی به وجود آمدن ایمیلهای noreply کاربردهایی نظیر موارد زیر است:
- کنترل حجم ورودی صندوقهای ایمیل
- کاهش نفرات تیم پشتیبانی ایمیلی
- جلوگیری از ورود محتوای اسپم
البته، تصور نکنید این کاربردها استفاده از ایمیل noreply را توجیه میکنند. بهزودی با بررسی معایب آن، متوجه منظورمان خواهید شد.
اولین دلیل عدم توصیه ایمیلهای noreply سرنوشت آنها در صندوق ایمیل مخاطبان است. سرنوشتی که در ادامه به آن پی خواهید برد.
سرنوشت ایمیلهای noreply پوشه اسپم است؟
اگر نمیدانید سرنوشت ایمیل noreply چیست، احتمالا دلیل اصرار شما به استفاده از آن، همین باشد!
یکی از پاسخهای بالقوه به سوال «چرا نباید از ایمیلهای noreply استفاده کرد؟»، این است که مقصد نهایی بسیاری از این ایمیلها پوشه اسپم خواهد بود.
اگرچه ایمیلهای noreply با هدف ورود به پوشه اسپم ارسال نمیشوند؛ اما معمولا شکار فیلترهای اسپم میشوند و مقصد نهایی آنها همان جا خواهد بود.
به همین دلیل بسیاری از سایتهای فروشگاهی پس از ارسال ایمیلهای تایید، از کاربران خود درخواست میکنند پوشه اسپم را هم بررسی کنند.
با همه این توضیحات، همچنان یک سوال باقی میماند. نتیجه پاسخ به ایمیل noreply چیست؟
اگر به ایمیل noreply پاسخ دهیم، چه میشود؟
حالا که ماهیت ایمیل noreply را شناختید، احتمالا متوجه شدهاید پاسخدادن به آن، آب در هاون کوبیدن است.
پس از پاسخ به این ایمیل، پیام replies are not accepted (پاسخها تایید نمیشوند) یا پیامهایی با همین مضمون را دریافت خواهید کرد. همچنین در برخی موارد خاص، ممکن است پیام ارسالی مستقیماً به پوشه اسپم گیرنده هدایت شود.
اگر سری به اینباکس ایمیل خود بزنید، چندین ایمیل noreply مختلف پیدا میکنید. ما در ادامه، چند نمونه را مثال میزنیم.
چند نمونه ایمیل noreply
همان طور که گفتیم، ایمیل در برخی موارد کاربرد دارد. در ادامه با نمونههایی از این ایمیل آشنا میشویم.
- تأیید خرید
ایمیل تایید خرید معمولاً با هدف اطمینان مشتری از نهاییشدن فرایند خرید ارسال میشود.
روشن است کسبوکارها توقع ندارند از چنین ایمیلی پاسخی دریافت کنند، برای همین سراغ ایمیل noreply میروند.
در ادامه نمونهای از ایمیل تایید خرید را مشاهده میکنید:
- بازیابی رمز عبور
پیام بازیابی رمز عبور یکی از دیگر کاربردهای ایمیل noreply است که با لینکی مخاطب را به صفحه بازیابی هدایت میکند.
- تایید / لغو عضویت
ایمیلهای تایید و لغو عضویت هم معمولاً با آدرس noreply ارسال میشوند.
- ساخت / غیر فعالسازی حساب کاربری
معمولا پس از ساخت و یا غیرفعالکردن حساب کاربری، ایمیلی برای کاربران ارسال میشود تا آنها را از این موضوع مطلع کند. این ایمیل نیز با روش noreply ارسال میشود.
تا اینجای مقاله دیدیم که تعریف، سرنوشت و نمونههای ایمیل noreply چیست. در بخش بعد میگوییم چرا دلایل استفاده از ایمیل noreply کافی نیستند!
چرا باید دور آدرسهای noreply را خط بکشیم؟
وقتی میتوان با ایمیلی بدون پاسخ، حجم ورودی صندوق ایمیل کسبوکار را کاهش داد، پس مشکل استفاده از ایمیل noreply چیست؟
احساس بدی در مخاطب ایجاد میکند
اولین جمله مقاله یادتان هست؟ تصور کنید شخصی در دنیای واقعی از شما تقاضای گفتوگو کند به شرطی که تنها خودش حرف بزند و شما باید کاملا ساکت باشید!
معلوم است چنین رفتاری بیاحترامی است و احتمالا شما خیلی زود آن شخص را ترک خواهید کرد.
در دنیای بازاریابی ایمیلی، وقتی مشتری ایمیل کسبوکار شما را وارد پوشه اسپم کند، انگار شما را برای همیشه ترک کرده است. دقیقا مانند دنیای واقعی، با این تفاوت که شخصی که ترک میشود (کسبوکار شما)، به جای فشار احساسی، متحمل فشار مالی خواهد شد.
از سوی دیگر، بسیاری از مخاطبان نمیدانند ایمیل noreply چیست و با فرم ظاهری آن آشنایی ندارند؛ بنابراین با مشاهده کلمه reply در ابتدای آدرس ایمیل، مخصوصاً اگر به ادامه آدرس توجه نکنند، ممکن است دچار سردرگمی شوند.
حتی گاهی کاربران با مشاهده این کلمه تصور میکنند از پاسخهایی که به ایمیل یا شرکت ارسال شود، کاملا هم استقبال خواهد شد.
حالا تصور کنید پس از ارسال پاسخ با پیام respond unavailable (پاسخدهی در دسترس نیست) روبهرو شوند. اگر شما بودید چه میکردید؟
(راهنمایی: پوشه اسپم یکی از گزینههای روی میزتان است.)
به نرخ تحویل ایمیل آسیب میزند
نرخ تحویل ایمیل (deliverability rate) یکی از معیارهای موفقیت یا عدم موفقیت در ایمیل مارکتینگ است.
شما میتوانید یک لیست ایمیل بلندبالا داشته باشید؛ اما اگر اکثر آدرسهای آن به پوشه اسپم یا مخاطبانی ختم شوند که علاقهای به محصولات شما ندارند، شانس موفقیتتان در بازاریابی ایمیلی کم میشود.
از آن جایی که مقصد نهایی بسیاری از ایمیلهای noreply پوشه اسپم است، استفاده از آنها نهتنها موجب بهبود نرخ تبدیل ایمیل نمیشود، بلکه در بسیاری از مواقع، کاهش آن را بهدنبال دارد.
کاهش نرخ تحویل به تنهایی میتواند پاسخی مناسب برای افرادی باشد که میپرسند «مشکل ایمیل noreply چیست؟»، زیرا یکی از مهمترین پارامترهای موفقیت در ایمیل مارکتینگ است.
سرویس جیمیل برای پیامهای noreply گزینه unsubscribe را قرار میدهد. با انتخاب این گزینه کاربران میتوانند از عضویت ارسال ایمیل شما خارج شوند.
لغو عضویت شدن مشتری از ایمیل کسبوکار بهمراتب از قرارگرفتن ایمیل کسبوکار در پوشه اسپم بهتر است.
تعامل و ارتباط دوطرفه را مختل میکند
یکی از مهمترین اهداف ایمیل مارکتینگ، تعامل و ارتباط دوطرفه میان کسبوکار و مشتریان است. میزان مشارکت مشتری (customer engagement) میتواند دست برتری شما در بازاریابی ایمیلی باشد.
استفاده از ایمیلهای noreply بدون درنظرگرفتن راهکارهایی برای ارتباط با مخاطبان، میتواند تعامل میان کسبوکار و مشتری را به صفر برساند؛ یعنی سلب یکی از بزرگترین امتیازهای ایمیل مارکتینگ.
با قانون سازگار نیست
اگرچه استفاده از ایمیل noreply کاملا غیرقانونی نیست؛ اما با قوانین GDPR (مقررات عمومی حفاظت از دادههای اتحادیه اروپا) همخوانی ندارد. این قوانین شرکتها را ملزم به ایجاد راه ارتباطی آسان برای مشتریان میکنند.
بدیهی است رعایت این قوانین در کشورمان الزامی ندارد؛ ولی مبنای تصویب چنین قوانینی نوعی رعایت ضمنی حقوق مشتریان است و باید حتی خارج از چارچوب قانون یک کشور به آن توجه شود.
خب، احتمالاً حوصلهتان از خواندن مشکلات ایمیل noreply سر رفته است. پس ما هم به بیان همین مشکلات اصلی بسنده میکنم و یکراست سراغ راهحل عبور از آنها میروم.
بهجای استفاده از ایمیل noreply چه کنیم؟
اگر ایمیل noreply نفرستیم، چگونه جلوی پاسخهای غیرضروری مخاطبان را بگیریم؛ اصلا جایگزین ایمیل noreply چیست؟ در ادامه راههای جایگزین را معرفی میکنیم.
برای هر منظور، یک آدرس ایمیل واقعی داشته باشید
بهجای استفاده از ایمیلهای noreply بهتر است از چند آدرس ایمیل واقعی استفاده کنید که هرکدام با توجه به کاربردشان نامگذاری شدهاند.
مثلاً برای ارسال ایمیلهای خوشآمدگویی و تایید ساخت حساب کاربری میتوانید از فرمت hello@company.com استفاده کنید و به جای عبارت company نام شرکت خود را قرار دهید.
همچنین ایمیل support@gmail.com از رایجترین جایگزینهای ایمیل noreply است که پاسخهای آن مستقیما در اختیار تیم پشتیبانی قرار میگیرد.
برای ایجاد صمیمیت هرچه بیشتر با مخاطبانتان میتوانید چندین ایمیل به نام اعضای تیم پشتیبانی شرکت داشته باشید.
حتی میتوانید بهجای استفاده از نام اشخاص حقیقی، مانند کمپانی trello از نام و تصویر یک حیوان بامزه یا کاراکتر خاص برای اینکار استفاده کنید! البته اگر شخصیت برند شما اجازه چنین کاری را میدهد.
پاسخها را فیلتر کنید
فیلترکردن پاسخهای مشتریان یکی از راهکارهایی است که شما را ارسال ایمیلهای noreply بینیاز میکند.
با این کار پاسخهایی مثل درخواست لغو عضویت یا تشکر، بهراحتی و توسط یک سیستم خودکار قابل تفکیک و پاسخگویی هستند.
برخی از ارائه دهندگان سرویس ارسال ایمیل به شما این امکان را میدهند تا با استفاده از پارامترهایی ایمیلهای ورودی خود را فیلتر و مدیریت کنید. به این ترتیب میتوانید ایمیلهایی را که امکان پاسخگویی به آنها به روشهای غیرمستقیم وجود دارد، به پوشهای جداگانه هدایت و از صندوق اصلی تفکیک کنید.
لینکهای مفید در انتهای ایمیل قرار دهید
پاسخ به ایمیل نباید تنها راه ارتباطی مشتریان با کسبوکار باشد.
میتوانید با استفاده از لینکهای مفیدی که در انتهای ایمیل قرار میدهید، بسیاری از مخاطبان را برای راهنمایی به محل مناسب هدایت کنید.
برای مثال لینک سوالات متداول از مرسومترین لینکهای ایمیل مارکتینگ است. با استفاده از این لینک حجم کاری تیم پشتیبانی خود را کاهش داده، از پرسیدن سوالات تکراری جلوگیری میکنید.
همچنین لینک ارتباط با مرکز پشتیبانی، آدرس ایمیل تیم پشتیبانی، گفتوگوی آنلاین سایت و… هم از دیگر موارد کاربردی برای قرار گرفتن در انتهای ایمیلهای بازاریابی هستند.
تصویر زیر نمونهای از یک ایمیل با لینکدهی مناسب به تیم پشتیبانی و محتوای سوالات متداول سایت است.
برای پاسخ به پرسشهای مخاطبان محتوا تولید کنید
سوالات مشتریان شما عمدتا به چه مسائلی مربوط میشود؟
تهیه محتوای آموزشی مفید درباره سوالات پرتکرار راهکاری برای کاهش حجم ورودی صندوقهای ایمیل و عدم نیاز به استفاده از ایمیلهای noreply است.
با قراردادن محتوای آموزشی مفید در سایت و لینکهایی مانند مشاهده بلاگ در انتهای ایمیل میتوانید با یک تیر دو نشان بزنید؛ هم بازدید سایتتان را افزایش دهید، هم سوالات مخاطبان را به کاملترین شکل ممکن پاسخ دهید.
یک سیستم پاسخگویی خودکار ایمیل داشته باشید
پیشتر خواندید فیلترکردن پاسخها یک راهکار جایگزین برای ایمیلهای noreply است. پس از انجام این کار نوبت به ایجاد یک سیستم پاسخگویی خودکار برای ایمیلهای تفکیکشده میرسد.
سیستمهای پاسخگویی خودکار به شما این امکان را میدهند تا پاسخهایی یکسان را در جواب برخی ایمیلهای مشتریان ارسال کنید و فرایندی مشخص را بدون دخالت شخص انجام دهید.
مثلا در پاسخ به ایمیلهایی با مضمون تشکر از کسبوکارتان، یک پیام صمیمی و دوستانه با نام مشتری برای وی ارسال شود یا با مشاهده درخواست لغو عضویت، نام مشتری بهصورت خودکار از لیست دریافت خبرنامه ایمیل حذف شود.
ایمیل noreply نفرستید؛ با مخاطب تعامل کنید!
با مطالعه این مقاله، اکنون میتوانید به سوال «ایمیل noreply چیست؟» پاسخ دهید. همچنین میدانید چرا نباید از این نوع ایمیل در بازاریابی استفاده کنید.
فراموش نکنید روشهای ذکرشده تنها بخشی از گزینههای جایگزین شما هستند. بیشک میتوانید با استفاده از خلاقیت خود، تعامل ایمیلی با مشتریان را بهبود دهید.
حالا نوبت شماست
فکر میکنید چه روشهای دیگری برای بهبود ایمیلهای کسبوکار و افزایش مشارکت مخاطبان وجود دارد؟ پیشنهادهای خود را در بخش نظرات با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.