افزایش نرخ تبدیل بازاریابی پیامکی چطور ممکن است؟
اگر میخواهید با یک بازاریاب حرفهای شوخی کنید، بگویید: بازاریابی پیامکی دیگر منسوخ شده؛ حتما به این شوخی شما خواهند خندید! آخر چطور ممکن است روشی با نرخ بازگشایی ۹۸% (منبع: textedly) منسوخ شده باشد؟
باور اشتباه منسوخشدگی از چالشی بزرگ نشأت میگیرد؛ عدم توانایی در افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی. متاسفانه مارکترهای بیتجربه وقتی از این چالش شکست میخورد، تقصیر را میاندازند گردن منسوخشدن شیوه بازاریابی.
نرخ بازگشایی بالا نمیتواند تضمینکننده موفقیت باشد. با چیدن استراتژی مناسب نرخ تبدیل در اس ام اس مارکتینگ را افزایش دهید تا قدرت واقعی آن را ببینید.
در این مقاله خواهیم گفت چطور نرخ تبدیل بازاریابی پیامکی را افزایش دهید. اگر اس ام اس مارکتینگ را در برنامههای بازاریابی خود دارید، تا انتها همراه ما باشید.
اصلاً نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی یعنی چه؟
بیایید با پاسخ به سادهترین سوال شروع کنیم، نرخ تبدیل بازاریابی پیامکی یعنی چه؟
مفهوم نرخ تبدیل در بازاریابی یکسان است: نسبت کسانی که تبلیغات شما را دریافت میکنند به کسانی که در پاسخ اقدامی انجام میدهند؛ ولی نحوه محاسبه این نرخ در روشهای مختلف بازاریابی متفاوت است. این تفاوت به نوع اقدام بستگی دارد.
برای مثال اگر بازاریاب حضوری یک شرکت بیمه باشید، نرخ تبدیل میشود نسبت تعداد افرادی که از شما بیمه میخرند، به کل کسانی که با آنها جلسه فروش برگزار کردهاید.
محاسبه این نرخ در بازاریابی پیامکی کمی پیچیدهتر است؛ چون مفهوم اقدام متفاوت است. ممکن است هدف شما از برگزاری کمپین پیامکی فروش محصول، جذب ترافیک، نظرسنجی، اطلاعرسانی یا… باشد که برای هر کدام، نوع اقدام متفاوت است؛ با این حال فرمول محاسبه یکسان است:
حالا سوال اینجاست که نرخ تبدیل خوب چقدر است و چه زمانی باید به فکر افزایش آن باشیم؟ برای پاسخ به این سوال باید نگاهی به آمار بیندازیم.
آمار نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی چقدر است؟
گفتیم که میانگین نرخ بازگشایی اس ام اس مارکتینگ 98% است؛ ولی نرخ تبدیل داستان متفاوتی دارد و بسته به نوع کسبوکار، میانگینی بین 21 تا 30 درصد دارد. سایر آمار را به تفکیک نوع کسبوکار در جدول زیر میبینید (منبع: simpletexting):
میانگین نرخ تبدیل بازاریابی پیامکی در سال 2024 |
|
بهطور کلی |
21 تا 30 درصد |
خدمات تجاری |
21 تا 30 درصد |
ساختوساز |
21 تا 30 درصد |
خدمات مشتریان |
11 تا 30 درصد |
تجارت الکترونیک |
11 تا 30 درصد |
آموزشی |
21 تا 30 درصد |
مالی |
بیش از 20 درصد |
سلامت |
بیش از 20 درصد |
تولید |
21 تا 30 درصد |
تکنولوژی |
31 تا 40 درصد |
اگر نرخ تبدیل کسبوکار شما از میانگین بیشتر است که خوشبهحالتان؛ ولی اگر اینطور نیست باید خیلی جدی بهدنبال افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی باشید.
در بخشهای بعدی به شما خواهیم گفت نرخ تبدیل به چه عواملی بستگی دارد و چطور میتوان آن را افزایش داد.
نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی به چه عواملی بستگی دارد؟
عوامل زیادی بر نرخ تبدیل تاثیرگذار هستند که 5تا از مهمترین آنها عبارتند از:
هدفگیری: اینکه مخاطبان هدف چقدر علاقه دارند در پاسخ به پیام شما اقدامی انجام دهند بسیار مهم است؛ بنابراین باید درست هدفگیری کنید
❓ از خود بپرسید: کسبوکار من اشتیاق چه مخاطبانی را برمیانگیزد؟ بهدنبال پاسخ دقیقی برای این سوال باشید
زمانبندی: «هر حرف زمانی و هر نکته مکانی دارد». پیامک تبلیغاتی خود را در روز و ساعتی ارسال کنید که مخاطب زمان و حوصله کافی برای خواندن و پاسخ به آن را داشته باشد
❓ از خود بپرسید: مخاطبان من در چه روزها و ساعتهایی زمان خالی دارند؟ برای پاسخ به این سوال از نظرسنجی استفاده کنید
شخصیسازی: پیامک شخصیترین روش ارتباط با دوستان و آشنایان است. به این ویژگی وفادار بمانید و کمپینهای شخصیسازیشده ارسال کنید
❓ از خود بپرسید: هر مخاطب چه نیازهایی دارد و چه محصولی برای او واقعا ارزشآفرین است؟ پاسخ به این سوال با تحلیل اطلاعات کاربران امکانپذیر است
محتوا: محتوای پیامک باید جذاب باشد و روی نیاز واقعی مخاطبان تمرکز کند.
❓ از خود بپرسید: مخاطبان من به چه لحن و محتوایی بیشتر علاقه دارند؟ میتوانید با برگزاری آزمون A/B سلیقه کاربران را بسنجید
کالتواکشن: مخاطب را سردرگم رها نکنید. بیپرده به مخاطبان بگویید توقع چه اقدامی دارید
❓ از خود بپرسید: آیا کمپین پیامکی اقدامی مشخصی برای دریافتکنندگان دارد؟
برای افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی، باید این 5 موضوع را در کمپینهای خود ارتقا دهید. میپرسید چطور؟ روش آن را در بخش بعدی خواهیم گفت.
۱۲ راه افزایش نرخ تبدیل بازاریابی پیامکی
برای افزایش نرخ تبدیل باید از خلاقیت خود استفاده کنید. کمپینهایی برگزار کنید که واقعا برای مخاطبان جذاب باشند و آنها را به اقدام ترغیب کنند.
آنچه در ادامه بیان میکنیم راهکارهایی کلاسیک برای افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی است؛ فراموش نکنید اینها شما را از خلاقیت بینیاز نمیکنند.
باید حرفی برای گفتن داشته باشید
پیش از آغاز کمپین مطمئن شوید حرفی برای گفتن دارید! فارغ از میزان مهارت شما در تبلیغنویسی، اگر هدفی برای برگزاری کمپین نداشته باشید، موفق نخواهید شد. برعکس این قضیه صادق نیست؛ کمپینهایی که حرفی برای گفتن و مزیتی واقعی برای ارائه کردن داشته باشند، هر چقدر هم ضعیف پیاده شوند، باز امیدی به موفقیت آنها خواهد بود.
مهمترین مرحله پیش از برگزاری کمپین، تعیین هدف است؛ مراحل بعدی با توجه به این هدف طراحی میشوند. این سلسله مراتب باعث افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی میشود. اگر ابتدای کار هدفی را مشخص نکنید، کمپین شما «خانهای از پایبست ویران است» که «هر چقدر خواجه در بند نقش ایوان» آن باشد، باز هم نتیجه رضایتبخشی بهدست نخواهد آورد.
مردم تفاوت میان کسبوکاری که واقعا هدفی دارد با آن که فقط تبلیغات میکند، تشخیص میدهند و در نهایت، برای کسی اقدام خواهند کرد که حرفی برای گفتن داشته باشد.
برای مثال، در پیامک زیر، پیشنهاد مشخصی که برای مخاطب هم جذابیت دارد، مطرح شده است: خدمات زیبایی دندان بهصورت اقساطی.
اتومیشن عصای دست شماست
تصور بازاریابی پیامکی بدون اتومیشن غیرممکن است. فرستادن پیامک برای هزاران مخاطبی که ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه اقدامی انجام دهند، یا کسانی که
در ساعات غیرمتعارف، مثلا اول صبح یا آخر شب اقدامی انجام میدهند نشدنی است؛ مگر اینکه از اتومیشن استفاده کنید.
پیامهایی از پیشآمادهشده بنویسید و در پاسخ به هر اقدام، پیامک خودکاری را در نظر بگیرید. اتومیشن علاوهبر اینکه نیاز به نیروی انسانی را کاهش میدهد، باعث ارسال بهموقع کمپینها میشود و مخاطبی هم از قلم نخواهد افتاد.
با خودکارسازی کمپینهای پیامکی مطمئن میشوید مخاطبان هر زمان اقدامی انجام دهند پاسخ آن را دریافت خواهند کرد. توجه شما به مخاطب، اعتماد متقابل او را به همراه دارد و نرخ تبدیل کمپینهای آینده را افزایش میدهد.
به نمونه پیام خوشآمدگویی زیر توجه کنید. اگرچه زمان عضویت غیرمتعارف است، ولی پاسخ اقدام بهصورت خودکار ارسال شده:
به دادههای خود تکیه کنید
اینکه اولین کمپینهای پیامکی شما موفقیت چندانی نداشته باشند، طبیعی است؛ ولی اگر این روند ادامه پیدا کند یعنی یک جای کارتان میلنگد؛ آن هم توجه نکردن به اطلاعات است.
برای افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی باید کمپین به کمپین پیشرفت کنید و شناخت خود از مشتریان را بهروز نگه دارید. بهتر است حتی برای برگزاری اولین کمپینهای خود هم اطلاعاتی پیشفرض داشته باشید؛ میتوانید از فعالیت مشتریان در سایت یا بررسی موضوعات پرطرفدار (ترند) به این اطلاعات پیشفرض پی ببرید.
اگر هیچ دادهای در دسترس نیست، کمپینهای خود را با ارائه طرحهای ویژه و معرفی محصولات خاص آغاز کنید. از پلتفرمهایی استفاده کنید که اجازه جمعآوری اطلاعات را به شما میدهند. دادههای بهدستآمده را بررسی و سلیقه مشتریان را ارزیابی کنید. این مراحل را در همه کمپینهای خود پیاده کنید تا به دیدگاه درستی از مشتریان برسید.
هرچه دادههای مشتریان را دقیقتر تحلیل کنید، کمپینهایتان با سلیقه آنها سازگارتر خواهد بود؛ بنابراین باید منتظر افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی خود باشید.
توصیه میکنیم پیش از ارسال هر کمپین تست A/B انجام دهید و نتیجه کمپین را تخمین بزنید. در صورت لزوم برگزاری کمپین را متوقف و آن را اصلاح کنید.
با شخصیسازی توجه مخاطب را بگیرید
شخصیسازی ویژگی ذاتی پیامک است؛ لطفا به آن وفادار بمانید. پیامک روشی برای ارتباط اعضای خانواده، فامیل، دوستان و همکاران با یکدیگر است. مردم عادت دارند در صندوق پیام خود متنهایی شخصی را بخوانند؛ متنهایی کوتاه که با نام کوچک آنها همراه میشوند و لحنی صمیمی دارند.
پیامکهای پویا (Dynamic) به شما اجازه شخصیسازی میدهند. میتوانید بخشهایی مثل نام مخاطب، محصول خریداریشده، کد تخفیف یا… را خالی بگذارید تا برای هر شخص بهطور خاص تکمیل شود. مثل نمونه زیر:
- [نام مشتری] عزیز سلام
ممنون که از سایت ما خرید کردی 🙏
🤔 نظرت راجع به [نام محصول] که خریدی چیه؟
📝 خوشحال میشیم با شرکت در نظرسنجی، تجربه خریدت رو با ما به اشتراک بذاری
🔗 [لینک نظرسنجی محصول خریداری شده]
با وفادارها طور دیگری رفتار کنید
آیا با کسی که بهتازگی با او آشنا شدهاید، مانند دوستان صمیمی خود رفتار میکنید؟ قطعا نه؛ پس رفتار شما با اعضای جدید و مشتریان وفادار کسبوکارتان هم باید متفاوت باشد.
اگر میخواهید با مشتریان مختلف، رفتار متفاوت و سازگاری داشته باشید، باید آنها را دستهبندی کنید؛ معیارهای دستهبندی هم به خودتان بستگی دارد. نمیتوان گفت مشتریان قدیمی قطعا وفادار هستند یا مشتریان جدید هیچ حسی به برندتان ندارند. مثلا ممکن است یک مشتری پس از دو سال آشنایی با مجموعه شما تنها یک بار از آن خرید کند؛ ولی مشتری دیگری پس از دو ماه آشنایی بارها این کار را انجام دهد. حالا به نظرتان مشتری قدیمیتر، وفادارتر است؟
هدف کسبوکارتان را بشناسید و با توجه به آن معیارهای دستهبندی مشتریان را انتخاب کنید. استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی را هم فراموش نکنید.
وقتی مشتریان وفادار را شناسایی کردید، رفتار خود با آنها را تغییر دهید. این مشتریان به برند شما اهمیت ویژهای میدهند. با شرکتدادن آنها در نظرسنجی، عضویت در باشگاه مشتریان، تبریک مناسبتهای ویژه، ارسال کد تخفیف و… احترام متقابل خود به آنها را نشان دهید.
حالا یک نمونه پیامک تولد به مشتری وفادار را میبینیم که با چاشنی کدتخفیف همراه شده:
پیشنهادهای شخصیسازیشده دهید
مزیت رقابتی بازاریابی پیامکی، قابلیت شخصیسازی آن است. تبلیغات در تلویزیون، شبکههای مجازی یا بیلبوردی همه روشهای جذابی هستند؛ ولی هیچکدام قابلیت شخصیسازی ندارند. با شخصیسازی محتوای پیام به کسبوکاری مشتریمحور تبدیل میشوید؛ کسبوکاری که نه بر اساس موجودی محصولات خود، بلکه با توجه به نیاز واقعی مخاطبان محصولی را پیشنهاد میدهد.
اطلاعات مشتریان را تحلیل کنید تا بفهمید هر یک به چه محصولاتی علاقهمند هستند؛ سپس پیامکهای تبلیغاتی خود را بر اساس این شخصیسازی کنید. با ارسال چنین پیامهایی به فروشنده شخصی (Personal Shopper) مشتریان تبدیل میشوید؛ فروشندهای قابل اعتماد که دغدغه مشتری و نیازهای او را دارد.
وقتی مشتریان باور کنند شما فروشنده شخصیشان هستید، پیامهایتان را جدی میگیرند، تمایل بیشتری به اقدام دارند و نرخ تبدیلتان را افزایش میدهند.
به نمونه پیام شخصیسازیشده زیر که با توجه به علاقهمندی مشتری ارسال شده توجه کنید:
باید مخاطب بداند چه کند
فیلمی بینظیر را تماشا میکنید، همه چیز عالی پیش میرود و قرار است تا 15 دقیقه دیگر با یک پایان زیبا روبهرو شوید؛ اما ناگهان تیتراژ پایانی پخش میشود! چه احساسی پیدا میکنید؟
هیچ چیز برای مخاطب ناامیدکنندهتر از رهاشدن در انتهای یک کمپین پیامکی نیست؛ یعنی کمپینی که با هدفگیری درست و محتوای جذاب، مشتری را مشتاق کرده است؛ ولی بدون هیچ درخواست مشخصی پایان مییابد!
کمپینهای پیامکی تنها یک مرحله از استراتژی بازاریابی شما هستند، باید با قراردادن کالتواکشن مناسب مشتری را به مرحله بعد هدایت کنید. کالتواکشن مناسب با توجه به جایگاه مخاطب در سفر مشتری انتخاب میشود.
علاوهبر این، بررسی کنید مخاطبان شما به چه نوع کالتواکشنی بهتر پاسخ میدهند (لینک، شماره تماس، ارسال پاسخ و…)، در کمپینهای خود بیشتر از همان نوع استفاده کنید.
از اینها گذشته، داریم درباره روشهای افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی صحبت میکنیم؛ وقتی کمپین فراخوانی برای اقدام ندارد، اصلا نرخ تبدیل معنایی نخواهد داشت.
ارتباط شما و مشتری یکباره شکل نمیگیرد
مطمئن باشید بیشتر مخاطبان پیامک تبلیغاتی شما را باز خواهند کرد؛ ولی قرار نیست همه آنها اقدامی انجام دهند. بازاریابی پیامکی وقتی موفق میشود که ادامهدار باشد. تحقیقات نشان میدهند اغلب مشتریان با دریافت سومین پیامک از یک کمپین اقدامی انجام میدهند (منبع: xtremepush).
البته ادامهداربودن به این معنا نیست که با هر مضمونی پیامک ارسال کنید و منتظر باشید در سومین پیام، مشتریان اقدامی انجام دهند. پیامهای یک کمپین باید همسو باشند و استراتژی مشخصی را دنبال کنند. فرستادن پیامهای بیربط نهتنها باعث افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی نمیشود، که حتی برای مخاطبان آزاردهنده است.
با ادامهدادن کمپینهای پیامکی، مخاطب را در سفر مشتری هدایت میکنید تا به جایگاه مناسب برسد؛ سپس با خیال راحت از او درخواست کنید اقدامی انجام دهد.
ایجاد حس فوریت همیشه جواب میدهد
حس فوریت یا FOMO از موضوعاتی است که میتوانیم دهها مقاله درباره آن بنویسیم.
حافظه کوتاهمدت مشتریان یکی از چالشهای بازاریابی پیامکی است. حتی اگر محصول یا خدماتی را معرفی کنید که برای مشتری بسیار جذاب و مفید باشد، باز هم بیشتر آنها تمایل دارند فرصتی برای تامل بیشتر داشته باشند. فرصت تامل همانا و فراموش کردن پیشنهاد شما همانا.
با ایجاد حس اضطرار به جنگ حافظه کوتاهمدت مخاطبان بروید و بیدرنگ محصولات خود را بفروشید. این حس جایی برای درنگ مشتریان مشتاق نخواهد گذاشت.
البته اگر میخواهند بگذارید بیشتر تامل کنند، دیگر شما نیستید که باید نگران فروش باشید، حالا مشتریان باید نگران از دست دادن یک فرصت طلایی باشند.
مخاطبانی که دچار FOMO یا ترس از دستدادن فرصت میشوند، از آنهایی که هیچ نگرانی ندارند زودتر اقدام میکنند و نرخ تبدیل کمپینهای پیامکی را افزایش میدهند.
دیدن یک نمونه پیامک با چاشنی حس اضطرار خالی از لطف نیست:
وقتشناس باشید
یکی از مزایای تحلیل اطلاعات کاربران، شناسایی زمان مناسب برای ارسال پیامک است. ممکن است یک کمپین پیامکی را ساعت 8 شب ارسال کنید و نرخ تبدیل آن شگفتانگیز باشد؛ ولی اگر همان را ساعت 3 ظهر ارسال کنید، احتمالا نتیجه ناامیدکننده خواهد بود. بنابراین باید با تحلیل رفتار کاربران بهدنبال یافتن بهترین زمان برای ارسال پیامک باشید.
زمان ارسال علاوهبر مخاطب، به کمپینی که برگزار میکنید هم بستگی دارد. توصیه میشود 2 روز پیش از آغاز کمپین، در روز آغاز و سپس هر چند روز پس از آن، پیامکهای تبلیغاتی ارسال کنید.
بیایید چنین مثالی را در عمل ببینیم:
لحن برند را انعکاس دهید
لحن برند بخشی از هویت کسبوکار شماست؛ لطفا هویت خود را تغییر ندهید!
این تیتر فقط به افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی مربوط نیست، بلکه یکی از اصول مارکتینگ است.
لحن برند از اون معیارهاییه که خریدار باهاش کسبوکارتون رو میشناسه؛ پس باید تو همهی محتواهایی که تولید میکنید یکی باشه.
بهموجب تغییرات مداوم در لحن، شناخت مخاطبان از برند بهصورت ناصحیحی شکل خواهد گرفت؛ این مسئله خود احساسات آینده ایشان را دستخوش تغییراتی بزرگ مینماید و از اعتماد مشتریان به کسبوکار شما، جلوگیری بهعمل خواهد آورد.
اگر میخواهید بدانید تغییر لحن چه تاثیر منفی بر ذهن مخاطب دارد، متن این بخش را دوباره بخوانید 😶
تجربه کاربری در سایت خود را بهبود دهید
بهعنوان آخرین راهکار افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی، میخواهیم به چیزی فراتر از خود پیام، یعنی صفحات لندینگ بپردازیم.
پیامک از طریق موبایل خوانده میشود؛ بنابراین کالتواکشن پیام باید به صفحه لندینگی بهینه هدایت شود. نمایش چنین صفحاتی برای کاربران موبایل نسبت به کاربران کامپیوتر متفاوت است، طوری که دسترسی آنها آسانتر باشد. علاوهبر این، کالتواکشن باید به صفحه هدف لینک شود. مثلا اگر میخواهید مخاطب را عضو سایت کنید، مستقیما او را به فرم ثبتنام هدایت کنید.
فراموش نکنید اقدام اولیه مخاطب لزوما نشانه موفقیت در بازاریابی پیامکی نیست. با بهبود تجربه کاربری سایت، از انجام اقدام نهایی اطمینان حاصل کنید.
به نرخ تبدیل فعلی راضی نباشید!
هدفتان دستیابی به نرخ تبدیل ۱۰۰% باشد؛ این گونه هیچگاه دست از تلاش بر نخواهید داشت. نرخ تبدیل از مهمترین عوامل موفقیت در مارکتینگ است و سقفی هم ندارد. حالا که روشهای افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی پیامکی را میدانید، دیگر به نرخ فعلی راضی نباشید. آنچه در این مقاله خواندید با خلاقیت خود ترکیب کنید و نتایج شگفتانگیز آن را ببینید.
حالا نوبت شماست که بگویید چه روش خلاقانهای برای افزایش نرخ تبدیل در چنته دارید. پیشنهادهای خود را در بخش نظرات با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.