چگونه مطب خود را تبلیغ کنیم؟ 7 روش موثر تبلیغ برای مطب پزشکان
وقتی حالمان خوب نیست و احساس بیماری داریم، چه میکنیم؟
احتمال دارد به سراغ پزشک معتمدی برویم که سالها او را میشناسیم. یا شاید معتبرترین پزشک محل زندگی خود را در گوگل جستوجو کنیم. گاهی نیز اعتبار برایمان اهمیتی ندارد و با جستوجو در گوگل مپ، نزدیکترین پزشک به محل زندگی خود را پیدا میکنیم.
در اینجا، روش انتخاب ما مهم نیست؛ چیزی که باعث میشود یک مطب را انتخاب کنیم، روش تبلیغات آن است.
تبلیغات درست باعث میشود بعضی از پزشکان و مطبهایشان، همیشه در چشم باشد و مراجعان زیادی را جذب کنند، درحالیکه بعضی دیگر در عین شایستگی، هیچگاه فرصت دیدهشدن را پیدا نخواهند کرد.
همین موضوع باعث شد تصمیم بگیریم در این مقاله، بهترین روش تبلیغ برای مطب پزشکان را معرفی کنیم. بیحرف پیش میرویم سر اصل مطلب.
وبسایت خود را بسازید
حتماً برای شما هم پیش آمده وقتی نمیدانید به کدام فروشگاه، مرکز خرید، هتل یا آژانس مسافرتی مراجعه کنید، به گوگل پناه میبرید. این روزها مردم بعد از توصیه دوستان و آشنایان، بیشتر از هر چیز دیگری به گوگل اعتماد دارند. بنابراین، اگر میخواهید مراجعان بیشتری جذب کنید، باید در نتایج سرچ گوگل (سرپ) جایگاه مناسبی داشته باشید. وبسایت دکتر کرمانی، نمونهای موفق در این حوزه است.
ساخت سایت هزینهبر و زمانبر است؛ ولی ارزش دارد. سایت، مرجع بیماران برای بررسی کیفیت خدمات، اعتمادسازی، دریافت نوبت و پرداخت هزینهها است. فراموش نکنید روشهایی مانند حضور در شبکههای اجتماعی، که در ادامه معرفی میکنیم، شما را از راهاندازی وبسایت معاف نمیکنند.
برای ساخت سایت پربازدید به نکات زیر توجه کنید:
- اصول سئو را رعایت کنید؛
- روی کلمات کلیدی کاملاً تخصصی و مرتبط با حوزه فعالیت خود تمرکز کنید؛
- پستهایی واقعاً مفید و کاربردی بسازید؛
- سرعت بارگذاری سایت را تا میتوانید افزایش دهید؛
- از کاربران بخواهید در سایت ثبتنام کنند و پروفایل کاربری بسازند؛
- وبسایت خود را برای موبایل بهینهسازی کنید؛
- فعالیتهای مهمی مانند دریافت نوبت و پرداخت هزینهها را از طریق سایت انجام دهید.
هنگامی که سایت شما تکمیل شد، از مراجعان خود بخواهید برای پیگیری کارهای پزشکی به آن مراجعه کنند. با این کار ترافیک سایت افزایش مییابد؛ از مراجعه حضوری و شلوغشدن مطب جلوگیری میکنید؛ تجربه مشتریان بهبود مییابد و فرایند نوبتدهی و پرداخت هزینه با سرعت بیشتر و مشکل کمتری انجام میشود.
در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید
روزانه چند ساعت در شبکههای اجتماعی وقت میگذرانید؟ طبق آمار statista، مردم جهان بهطور میانگین 143 دقیقه از روز خود را صرف گشتوگذار در شبکههای مجازی میکنند؛ یعنی 10 درصد از زندگی ما در شبکههای اجتماعی میگذرد!
باایناوصاف، سرمایهگذاری در شبکههای مجازی از تبلیغات سنتی عاقلانهتر است؛ چون هزینه آن کمتر و تاثیرگذاری آن بیشتر است. ویژگی اصلی شبکههای مجازی، نمایش محتوا مورد علاقه هر کاربر به اوست. بنابراین با تبلیغات در سوشال مدیا، مشتریان بالقوه خود را با دقت بیشتری هدف قرار میدهید؛ احتمال جذب لید افزایش مییابد و بهراحتی میتوانید عملکرد خود را ارزیابی کنید.
برای موفقیت در شبکههای اجتماعی به چند نکته توجه کنید:
- پروفایل کاربری خود را تکمیل کنید؛
- نظرات مشتریان قبلی را منتشر کنید؛
- به موضوعات پرطرفدار و ترند توجه داشته باشید؛
- محتوای بصری و جذاب تولید کنید؛
- کاربران را به کامنتگذاشتن و تعامل تشویق کنید؛
- از ابزارهای تحلیلی مانند Instagram insight استفاده کنید؛
- استوریهای روزانه منتشر کنید؛
- از اینفلوئنسرها کمک بگیرید؛
- محتوای خلاقانه و متنوع بسازید؛
- فقط روی فروش تمرکز کنید.
شبکههای مجازی باید یکی از سنگرهای تبلیغاتی شما باشند، نه مقر فرماندهی! در بیو و استوریهای پیج، لینک سایت خود را قرار دهید و از مشتریان دعوت کنید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت، از این طریق اقدام کنند. اینگونه علاوهبراینکه مشتریان را بیشتر درگیر کسبوکار خود میکنید، ترافیک سایت را نیز افزایش خواهید داد.
بازاریابی پیامکی را امتحان کنید
بازاریابی پیامکی جایگاه ویژهای در لیست بهترین روش تبلیغ برای مطب پزشکان دارد؛ چون علاوهبراینکه تاثیرگذار و سریع است، هزینه بسیار اندکی هم دارد. کافیست در یک پلتفرم ارسال پیامک انبوه ثبتنام کنید و برای مشتریان بالقوه خود، پیامک بفرستید.
شاید بپرسید که چگونه شماره مشتریان خود را دریافت کنم؟ دو روش برای این کار وجود دارد:
- اول اینکه لیست شماره تلفن بخرید که ما بههیچوجه این روش را توصیه نمیکنیم. دلایل زیادی برای توصیه خود داریم که اگر بخواهیم همه را در یک خط بیان کنیم، میگوییم: اگر قرار بود لیستی که میخرید موثر و پربازده باشد، صاحبش آن را به شما نمیفروخت!
- دومین روش، ساخت لیست شماره تلفن است. این روش زمانبر است؛ ولی عملکرد بسیار بهتری دارد. برای این کار میتوانید هنگام مراجعه حضوری، ثبتنام در سایت یا با روشهایی مانند برگزاری جشنواره یا ارائه کد تخفیف، شماره موبایل مخاطبان را دریافت کنید.
بعداز اینکه لیست شماره موبایل کامل شد، میتوانید بازاریابی پیامکی را آغاز کنید. پیام شما باید شفاف، کوتاه و مفید باشد. در انتها نیز فراخوان اقدام (CTA) را فراموش نکنید. بهترین فراخوان، قراردادن لینکی است که مشتریان را به وبسایت شما هدایت کند.
فوت کوزهگری: مشتریان بیدلیل روی لینکها کلیک نمیکند. با قراردادن جوایزی مانند کد تخفیف یا امکان ویزیت رایگان، آنها را به این کار تشویق کنید.
برای افزایش شانس موفقیت در بازاریابی پیامکی، به نکات زیر توجه کنید:
- فقط برای کسانی پیامک بفرستید که در خبرنامه پیامکی شما عضو هستند؛
- روی نوشتن چند کلمه اول پیام، تمرکز زیادی داشته باشید؛
- برای ارسال پیامک برنامه زمانی داشته باشید؛
- پیام خود را کوتاه و شفاف بنویسید؛
- همیشه گزینهای برای لغو عضویت قرار دهید؛
- پیامهای خود را با لحن صمیمی و دوستانه ارسال کنید؛
- پیامکهای شخصیسازیشده بفرستید.
بازاریابی پیامکی روشهای متنوعی دارد که هر کدام با هدف خاصی اجرا میشوند. میتوانید:
- پیامک انبوه بفرستید تا آگاهی از برند را افزایش دهید.
- پیامک محلی بفرستید و افراد نزدیک به محل فیزیکی مطب را به مراجعه دعوت کنید.
- پیامک شخصیسازیشده بفرستید و قشر خاصی از جامعه را هدف قرار دهید.
برای مشتریان ایمیل بفرستید
روش دیگری که میتوانید برای تبلیغات مطب خود استفاده کنید، ایمیل مارکتینگ است. ایمیل مارکتینگ شباهت زیادی به بازاریابی پیامکی دارد، با این تفاوت که معمولاً طول پیامهای آن طولانیتر است. ایمیلهای تبلیغاتی انواع مختلفی دارند، مثل:
- ایمیل خوشآمدگویی: هنگامی که مشتری در سایت شما ثبتنام میکند، آدرس ایمیل او را دریافت کنید. سپس، بلافاصله ایمیل تایید دو مرحلهای و خوشآمدگویی ارسال کنید. بااینکار مشتریان نام برندتان را به خاطر میسپارند و ایمیلهای بعدی شما هم وارد صندوق هرزنامه نخواهد شد.
- خبرنامههای ایمیلی: یکی از جذابترین روشهای تبلیغات ایمیلی، ارسال خبرنامه است. با این کار اطلاعات مفیدی را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهید. توجه کنید که خبرنامه نباید حاوی تبلیغات مستقیم باشد. همین که بهصورت منظم با مشتریان خود در ارتباط باشید، نوعی تبلیغات است که آگاهی از برند و اعتبار مطب را افزایش میدهد.
- ایمیلهای تخفیف: اگر کوپن یا کد تخفیف دارید، با ایمیل به مشتریان اطلاع دهید. برای این کار ایمیلهایی با ظاهر جذاب بسازید. میتوانید از تکنیک FOMO استفاده کنید تا مشتری در تکمیل خرید تعلل نکند. در انتهای ایمیل CTAهای مناسبی قرار دهید که مشتری را به صفحه ثبت سفارش یا دریافت ویزیت، هدایت میکنند.
- ایمیل یادآوری: نوبت ویزیت مشتری را از طریق ایمیل یادآوری کنید. البته پیامک نیز گزینه مناسبی است. بااینحال بهتر است از چند کانال استفاده کنید تا مطمئن شوید مشتری پیام شما را دریافت میکند. با ارسال ایمیل یادآوری نشان میدهید که برای مشتریان خود احترام قائل هستید. مطمئن باشید که احترام متقابل آنها را دریافت خواهید کرد.
- ایمیل سفارش رهاشده: خیلی از مشتریها در مراحل نهایی ثبت سفارش یا دریافت نوبت، برای مشورت بیشتر و تصمیمگیری از سایت خارج میشوند. خارجشدن از سایت همانا و فراموشکردن سایت همانا! برای جلوگیری از این مشکل، برای مشتریان خود ایمیل سفارش رهاشده ارسال کنید و مجدداً سایت خود و سفارش مشتری را گوشزد کنید.
ایمیلهای تبلیغاتی مطب پزشکان معمولاً با روشهای بالا ارسال میشوند. ارسال ایمیل وقتی اثرگذارتر است که با روشهای دیگری مانند بازاریابی پیامکی یا تبلیغات شبکههای اجتماعی همراه شود. برای موفقیت در ایمیل مارکتینگ به نکات زیر توجه کنید:
- فقط برای مشتریانی ایمیل ارسال کنید که عضو خبرنامه ایمیلی شما هستند؛
- با ارسال ایمیل Double-Opt-in از صحت آدرس ایمیل اطمینان پیدا کنید؛
- حتماً برای همه ایمیلهای خود کالتواکشنهای جذاب قرار دهید؛
- برای اعضای لیست ایمیل خود جشنوارههای ویژه برگزار کنید تا لیست ایمیل را ترک نکنند؛
- در انتهای ایمیلهایی که میفرستید، لینکی برای لغو عضویت یا Unsibscribe قرار دهید؛
- ایمیلهای خود را شخصیسازی کنید تا نرخ تعامل کاربران بیشتر شود؛
- عنوانهای جذاب بنویسید تا نرخ بازگشایی ایمیل افزایش یابد؛
- لحن صمیمی داشته باشید تا شانس خواندهشدن ایمیل بیشتر شود؛
- از محتوای چند رسانهای استفاده کنید؛
- پیشاز ارسال کمپینهای ایمیلی، تست A/B را فراموش نکنید.
با رعایت همین نکات ساده و اضافهکردن چاشنی خلاقیت، بازاریابی ایمیلی به بهترین روش تبلیغ برای مطب پزشکان تبدیل خواهد شد.
رمز موفقیت در تبلیغات دهان به دهان است
تبلیغات مطب X را تابهحال بارها و بارها شنیدهاید؛ ولی وقتی میخواهید به پزشک مراجعه کنید، برادرتان از شما میخواهد به مطب Y بروید. شما کدام را انتخاب میکنید؟
اگر مشکل خاصی با برادرتان نداشته باشید، احتمالاً همان مطب Y را انتخاب خواهید کرد؛ چون هر چه نباشد، ارزش حرف اعضای خانواده یا دوستان، بسیار بیشتر از تبلیغات است. دلیلش این است که آشنایان بابت تبلیغات هیچ پولی دریافت نمیکنند و نظرات آنها کاملاً صادقانه است.
بنابراین اگر بگوییم بهترین روش تبلیغ برای مطب پزشکان، تبلیغات دهان به دهان است، بیراه نگفتهایم! مشکل اینجاست که برای اجرای این روش راهکار شفافی وجود ندارد. اصولاً اگر خدمات خوبی ارائه دهید، مشتریان از مطب شما تعریف خواهند کرد و تبلیغات دهان به دهان انجام میشود.
البته میتوانید با خلاقیت خود روشهایی ابداع کنید و سرعت تبلیغات دهان به دهان را افزایش دهید. مثلاً برای اعضای خانواده مشتریان قدیمی خود، تخفیف ویژه در نظر بگیرید و از آنها بخواهید این موضوع را اطلاع دهند.
پخش تراکت؛ قدیمی ولی همچنان موثر
بعضیها فکر میکنند روشهای قدیمی تبلیغات دیگر اثربخش نیستند. لطفا شما جزء آن بعضیها نباشید! اگرچه روشهای قدیمی مانند گذشته کاربرد ندارند، ولی اگر با کمی خلاقیت همراه شوند، نتایج عالی خواهند داشت.
یکی از روشهای کلاسیک و پرطرفدار، پخش تراکت است. البته این روزها رهگذران کمی حاضرند تراکتهای تبلیغاتی دریافت کنند. مگر اینکه از تکنیکهای خاصی استفاده کنید. برای مثال میتوانید برای کسانی که با تراکت به مطب مراجعه میکنند، یک تخفیف ویژه در نظر بگیرید.
💡 یک ایده خلاقانه: تاکنون دیدهاید که تراکت تبلیغاتی بعضی مطبها در جلوی ایستگاههای مترو پخش شود؟ اگر مطب شما هم جزء آنها است، میتوانید یک طرف تراکت نقشه مترو را چاپ کنید تا شانس دریافت و مطالعه آن افزایش یابد.
تبلیغات آنلاین انجام دهید
خوشبختانه بازاریابی دیجیتال به شما اجازه میدهد بدون پرداخت یک ریال هزینه و با کمی خلاقیت، صبر و کسب تجربه، موفق شوید. حال اگر بخواهید پلههای ترقی را سریعتر طی کنید چه؟ آنوقت شاید نیاز باشد کمی «سر کیسه را شل کنید»!
تبلیغات آنلاین باعث میشود مطب شما در فضای وب دیده شود و بتوانید مخاطبان زیادی را روانه وبسایت خود کنید. برای این کار دو راه دارید:
اول اینکه از تبلیغات گوگل ادز استفاده کنید. گوگل ادز پلتفرم اختصاصی گوگل برای تبلیغات آنلاین است. با برگزاری کمپینهای مختلف گوگل ادز، خدمات شما از مسیرهای مختلفی برای مشتریان نمایش داده میشود. آموزش گوگل ادز خود به نوشتن چندین مقاله جداگانه نیاز دارید. باوجوداین، اجازه دهید دو کمپینی که برای تبلیغات مطب به کار میآیند را معرفی کنیم.
- کمپین جستجومحور: با برگزاری این کمپین، وبسایت شما با اضافهشدن تگ Sponsored (حمایتشده)، در صفحه اول نتایج گوگل نمایش داده میشود. البته نگران تگ نباشید، اکثر کاربران ایرانی حتی معنای لغوی آن را نمیدانند، چه برسد به اینکه درباره مفهوم آن اطلاعی داشته باشند.
- کمپینهای نمایشی: با استفاده از کمپینهای نمایشی، تبلیغ خدمات شما در وبسایتهای منتخب گوگل نمایش داده میشود. خودتان هم میتوانید سایتها مورد نظر را انتخاب کنید. البته ازآنجاییکه سایتهای منتخب گوگل اکثرا انگلیسی هستند، کمپین نمایشی گوگل ادز زیاد به کارتان نخواهد آمد.
دومین روش تبلیغات آنلاین، مراجعه به آژانسهای تبلیغات داخلی است. این آژانسها با طیف وسیعی از سایتهای پربازدید فارسی همکاری دارند؛ بنابراین میتوانید تبلیغات خود را در این سایتهای پرطرفدار، منتشر کنید. مزیت استفاده از آژانسهای تبلیغاتی، امکان برگزاری کمپینهای هدفمند و افزایش نرخ کلیک و نرخ تبدیل است.
هزینه تبلیغات آنلاین معمولاً به ازای کلیک (CPA) محاسبه میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت یکتانت، بزرگترین آژانس تبلیغات آنلاین ایران مراجعه کنید. تصویر زیر، نمونهای از تبلیغات مطب دندانپزشکی توسط یکتانت است:
نکات مهم برای تبلیغ مطب پزشکان
حالکه با بهترین روش تبلیغات برای مطب پزشکان آشنا شدید، اجازه دهید به نکاتی اشاره کنیم که رعایت آنها خالی از لطف نیست و ممکن است بازدهی تبلیغات شما را چند برابر کند.
- کانالهای ارتباطی پرطرفدار نزد مشتریان خود را شناسایی کنید. مثلاً اگر از شبکههای اجتماعی بیشتر استفاده میکنند، تمرکز اصلی خود را صرف بازاریابی شبکههای اجتماعی کنید.
- فقط روی یک روش تمرکز و سرمایهگذاری نکنید. از طرفی، همه روشها را نیز همزمان انجام ندهید. بهتر است چند روش مناسب را انتخاب کنید و با ترکیب آنها، شانس جذب مشتری را افزایش دهید. برای مثال میتوانید ابتدا وبسایت خود را راهاندازی کنید، سپس هنگام ثبتنام، شماره تماس و ایمیل مخاطبان را دریافت کرده و بازاریابی ایمیلی و پیامکی را نیز دنبال کنید. از این دو کانال در کنار شبکههای مجازی، برای افزایش ترافیک سایت استفاده کنید.
- برای اجرای روشهای خلاقانه و جدید عجله نکنید. بودجه بازاریابی خود را صرف روشهای کنید که بیشترین بازدهی را دارند. وقتی کارتان گرفت و تبلیغات شما به درآمد رسید، آنگاه میتوانید بهدنبال روشهای جدید و خلاقانه باشید.
- استراتژی و تقویم محتوایی داشته باشید. باید دقیقا بدانید چرا تبلیغات میکنید؟ برای چه کسی تبلیغات میکنید؟ چگونه و چه زمانی تبلیغات میکنید؟ مشتری هدف شما کیست؟ چه ویژگیهایی دارد و غیره. تا وقتی پاسخ این سوالات را نیافتید، بهتر است تبلیغات را آغاز نکنید.
- بازدهی تبلیغات خود را بهطور مداوم بررسی کنید. با نگاه به نرخ بازگشایی، تعامل، تبدیل و بازگشت کمپینهای تبلیغاتی، متوجه میشوید کدام کمپینها اثربخشی بیشتری دارند. باید روی برگزاری همانها تمرکز کنید.
- حفظ مشتریان قدیمی از جذب مشتریان جدید بسیار آسانتر است. براساس اطلاعات Forbes، افزایش 5 درصدی بازگشت مشتریان قدیمی ممکن است سود کسبوکار را 25 تا 95 درصد افزایش دهد. بنابراین حفظ مشتری باید اولویت شما باشد. ایمیل مارکتینگ و بازاریابی پیامکی برای این کار عالی هستند.
آوازه مطب خود را سر زبانها بیندازید!
این روزها دیگر مهم نیست چه کسبوکاری دارید، برای موفقیت باید تبلیغات کنید؛ حتی اگر پزشک باشید. در این مطلب با لیست بهترین روش تبلیغ برای مطب پزشکان آشنا شدید. برای اینکه بهترین روش را انتخاب کنید، باید ابتدا مشتریان خود را بهخوبی بشناسید و از فضای بیزینس خود مطلع باشید. با انتخاب یک یا چند روش درست، خیلی سریع آوازه مطبتان سر زبانها خواهد افتاد.
آنچه در این مقاله گفتیم، تعدادی از معروفترین روشهای تبلیغات مطب پزشک بود، اگر شما هم روشهای دیگری میشناسید، خوشحال میشویم در بخش نظرات با ما و بقیه کاربران به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.